Híradó

„Nem tudom, hol szúrtuk el ennyire” – a kübekházi polgármester a drágulás miatt inkább Romániában intézi a tankolást és a bevásárlást

rtl.hurtl.hu

2023. január 9. 17:11

Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere már jó ideje a szomszédos Romániában intézi a bevásárlásokat és tankolni is odajár, így 20-30 ezer forintot tud spórolni a családi kasszának havonta. A polgármester a település pénzén is ott spórol, ahol tud: jövő héttől például az önkormányzati autókat is román benzinkútról tankolják majd, már közösségi adószámuk is van.

Molnár Róbert azt is elmondta, az RTL Híradónak, hogy muszáj ott megfogni a pénzt, ahol csak tudják, például a közvilágításon nem spórolhatnak, nem teheti azt meg, hogy kikapcsolja a lámpákat, mert ha baleset történik, akkor egyből az önkormányzatot teszik felelőssé.

A bérek katasztrofálisak, az árak meg nyugat-európai szinteket vernek. Nem tudom, hol szúrtuk el ennyire 

– mondta a polgármester, aki több tízezer forintot spórol meg azzal az önkormányzatnak, hogy Romániában tankolja a város autóit.

Nemcsak Kübekházán, hanem az ország több határmenti településén beindult az úgynevezett negatív benzinturizmus, egyre többen tankolnak külföldön. Romániában akár 110-130 forintot is lehet spórolni literenként, de még az osztrák benzin is jóval olcsóbb, mint a magyar.

#Híradó#Videó#Gazdaság#Kübekháza#molnár róbert#benzin#benzinturizmus#románia#ma

Címlapról ajánljuk