Híradó

Meghökkentő módon küzd az energiaárak emelkedése ellen Kazincbarcika önkormányzata

Bialkó AnnaBialkó Anna

2022. november 15. 19:11

A városházáról társasházakba költözött a hivatal Kazincbarcikán – erről először a kolorline.hu írt.. Így spórolnak a rezsivel, mivel a társasházakban lévő helyiségeikben a lakossági távhőárat kell fizetni. A döntést múlt csütörtökön hozta meg a képviselő-testület, ma már az új helyeken kezdett a több száz alkalmazott. A polgármester szerint ezzel 10-15 százalékot spórolnak a költségeken.

Üres a kazincbarcikai városháza. Néhány napja teherautókkal költöztették el az ügyintézéshez szükséges dolgokat. Ma itt már senki nem dolgozott. A képviselő-testület múlt héten döntött arról, hogy az önkormányzatnak és a hozzájuk tartozó cégcsoportnak is mennie kell innen. Az ok a 18-szorosára emelkedett rezsiköltség.

„Az önkormányzatunknak és a hozzá tartozó cégcsoportnak is vannak olyan ingatlanjai szerte a városban, amelyek a lakossági áras távhőbe tartoznak, az jóval kedvezményesebb adott esetben nekünk is” – mondta a Híradónak Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere.

Az alkalmazottak így a város különböző pontjain folytatják a munkát. Erről a helyieket is értesítették már jó előre. Annak, akinek a hatósági osztályon lenne dolga, ebbe az épületbe kell jönnie egy ideig. A takaró még a városházáról került át, ahol egyáltalán nem kapcsoltak fűtést. Itt kellemesebbek a körülmények, bár a helyiségen többen osztoznak, mint korábban. Az ellenzéki polgármester szerint a költözéssel körülbelül 10-15 százalékot tudnak spórolni, de ez még nem lesz elég.

Kormányzati segítség vagy valamilyen támogatási rendszer kidolgozása nélkül csak idő kérdése, hogy egy önkormányzat mikor térdel be

 – figyelmeztet a polgármester

A polgármester szerint április közepén jöhet szóba, hogy az eredeti épületeket újra használni kezdjék. Kerestük a Miniszterelnökséget, ahol korábban egyedi egyeztetést ígértek az önkormányzatokkal a rezsiválság megoldására. Azt írták, a tárgyalások jelenleg is zajlanak, azok lezárását követően tájékoztatják majd a nyilvánosságot.

 

#Híradó#Videó#Gazdaság#kazincbarcika#városháza#rezsi#spórolás#polgármester#top hírek

Címlapról ajánljuk