Híradó

Azt hitte az idős sofőr, hogy egy csomagon hajt át, amikor halálra gázolta a városban közismert kéregetőt

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2022. október 24. 18:25

Egy sötét foltot látott, azt hitte, egy úttesten heverő csomagon hajtott át – ezzel védekezett az a 83 éves nyugdíjas, aki a vád szerint három éve halálra gázolt a zebrán egy férfit Debrecenben, majd elhajtott. Az áldozat 48 éves volt, az utcán kéregetett, sokan ismerték és kedvelték. A bíróság hétfőn segítségnyújtás elmulasztásában találta bűnösnek a vádlott, aki azonban felmentésért fellebbezett.

Azt hitte, egy elhagyott csomagon hajtott át, attól döccent egyet menet közben a kocsi – ezt mondta kihallgatásán korábban a rendőröknek a Debrecen-szerte jól ismert kéregető elgázolása miatt vádlottá vált idős férfi. Vallomását hétfőn a bíró olvasta fel, a 83 éves férfi is a tárgyalóteremben volt, de a Híradó nem mutathatja.

Az áldozatra korábban utcai virrasztáson emlékeztek. A debreceniek által csak bólogatós Attilaként ismert kéregetőt 2019 novemberében ütötték el. A neve onnan ragadt rá, hogy mindig zenét hallgatott, és ütemre előre-hátra hajlongott. A 48 éves férfi a kórházban halt meg.

Mindegy, hogy hogy élt, mint élt, de a szíve és a lelke a helyén volt

– mondták róla.

A baleset kora hajnalban történt, akkor még nem működtek a közlekedési lámpák, de volt közvilágítás. Az áldozat már majdnem átért a zebrán, amikor elesett. Próbált feltápászkodni a földről, de a kocsi áthajtott rajta, a sofőr pedig továbbment. A buszmegálló biztonsági kamerája a kereszteződésre néz, ennek a felvétele és a szemtanúk vallomása alapján találták meg a kocsit.

Az idős sofőr nem ismerte el a vádakat. Vágó Zsolt bíró szerint azonban segítségnyújtás elmulasztása miatt bűnös, emiatt 6 hónap börtönre ítélték két év próbaidőre felfüggesztve. Továbbá két év négy hónapra eltiltották a közúti járművezetéstől.

A vádlott felmentést kért, ezért az ítélet nem jogerős.

 

 

#Híradó#Videó#gázolás#ítélet#debrecen#kéregető#zebrán gázolás

Címlapról ajánljuk