Híradó

Sofőr viszi dolgozni a tankerületi igazgatót

Magyar ÉvaMagyar Éva

2022. október 21. 18:02

Szolgálati autóval, sofőr viszi munkába minden nap a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatóját – állítja Hadházy Ákos országgyűlési képviselő. A politikus szerint Bognár Lászlónak ugyanis nincs jogosítványa. Péntek reggel az RTL kamerája előtt szállt be az autóba, miután a sofőr nagyjából fél órát várt rá. A tankerületi igazgató otthona csaknem ötven kilométerre van a munkahelyétől. A Klebelsberg Központ szerint a tankerületi vezetőknek nincs személyi sofőrjük, és autót sem kapnak személyes használatra. 

„Tisztelt képviselőtársaim, szeretném bejelenteni, hogy 2022. június 10-étől a képviselői mandátumomról lemondok.” Még a május 31-i közgyűlésen mondott le a pécsi önkormányzat fideszes képviselője, Bognár László, aki azzal indokolta a döntését, hogy már sem a munkahelye, sem a lakhelye nem köti Pécshez. Akkor már másfél éve vezette a Szigetvári Tankerületi Központot, ahol jelenleg is ő a tankerületi igazgató. Minden reggel sofőr megy érte, és szolgálati autó hozza-viszi az otthona és a munkahelye közötti nagyjából ötven kilométeren – derítette ki Hadházy Ákos országgyűlési képviselő.

Mindez az RTL felvételein is jól látszik. A Híradó kamerái ott voltak, amikor a sofőr péntek reggel hét órakor megérkezett a tankerületi vezetőért, majd nagyjából fél órát várt, mire elindultak Szigetvár felé.

Egy olyan országban, ahol krétára is alig van pénz, és egy olyan országban, ahol a menzán a gyerekek egészen elképesztő, ételnek nevezett valamiket kapnak a pénzhiány miatt, az, hogy egy tankerületi vezető sofőrrel járjon be a lakhelyétől sok tíz kilométerre, ez elfogadhatatlan

– mondta a Híradónak Hadházy Ákos.

A Szigetvári Tankerületi Központ korábban azzal került be a hírekbe, hogy augusztus végén kétnapos csapatépítő programra költött el több százezer forintot. 

A programban borvacsora és drávai hajótúra is szerepelt, miközben az iskolákban már azt kellett felmérni, hogy a magas energiaárak miatt át tudnak-e állni fatüzelésre. 

Bognár László akkor azt közölte az RTL-lel, hogy a csapatépítőn a tankerület 23 munkatársa vett részt, és „a tankerületi működés tapasztalatait, illetve az elkövetkező időszak feladatait” vitatták meg. A programról szóló tájékoztató e-mailben valóban szerepel egy 45 perces munkaértekezlet a siklósi vár lovagtermében, ahogy ebédek, borvacsora, kirándulások, vagy éppen egy drávai hajótúra is. Erről a Híradó is beszámolt.


A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint ordító a különbség a tankerületi központok és az alájuk tartozó iskolák anyagi lehetőségei között.    

Ez a kettősmérce döbbenetes, hogy a tankerületek mit engednek meg maguknak házon belül, és közben hogyan tartják fenn az intézményeket. Mert az intézményekben folyamatosan szednek be pénzt, be kell vinni a gyerekeknek most már a nyomtatáshoz papírt, mindenféle eszközöket kérnek be, mert egyszerűen nincs megfelelő anyagi háttere annak, hogy az intézményt normálisan működtessék

– mondta a PDSZ ügyvivője.

Bognár László nem reagált a megkeresésünkre. A Klebelsberg Központ azt közölte, hogy a tankerületi vezetőknek nincs személyi sofőrjük, és szolgálati autót sem kapnak személyes használatra. A kocsikat logisztikai, szállítási, ellenőrzési, karbantartási feladatokhoz veszik igénybe, illetve a kötelező hivatalos programokkor használják.

 

#Híradó#Videó#Belföld#sofőr#igazgató#top hírek#szolgálati autó#szigetvári tankerületi központ#ma

Címlapról ajánljuk