Híradó

Több miskolci szállodának is befellegzett a városi fürdők bezárásával

Barsi FanniBarsi Fanni

2022. október 4. 19:18

Sok szállóvendég mondja le a foglalását Miskolcon, miután takarékossági okokból bezár több fürdő a városban. A szállodások egy része azt mondja, így be kell majd zárniuk, mert ez volt a legnagyobb vonzereje a környéknek. Tegnap számoltunk be arról, hogy a fürdőt üzemeltető cégtől 110 embert küldenek el. 

Pulóverben vagy kabátban igyekeznek a vendégek a miskolci Barlangfürdőbe. Bent kellemes melegben pihenhetnek, az akár 35 fokos medencékben. Ezek felfűtése egyre drágább, emiatt jövő héten bezár a fürdő és a Selyemréti strand is. A többi fürdő karbantartási és felújítási munkák miatt van zárva. Ezért az üzemeltető cég 110 dolgozót küld el. A többség még 60 napig dolgozhat, a nyugdíjasokat viszont azonnal elküldték.

„Nagyon szerettem a munkámat, hát a 10 év az elég hosszú idő volt. és még egy picit szerettem volna nyugdíj mellett dolgozni de hát ez egyik pillanatról a másikra, egyik óráról a másikra megszűnt” – mondta a Híradónak egy elküldött dolgozó, Szilágyi Katalin.

A polgármester ma közleményben arról írt, kényszerű lépéseket kellett hozniuk, hogy gondoskodhassanak a város alapvető működéséről. A többszörösére drágult rezsiszámlákat nem tudják kigazdálkodni a fürdőket üzemeltető cég vezetője szerint.

A gáz az 6,8-szorosára nőtt október elsejétől és várhatóan az elektromos energia drágulása több mint négyszeres lesz

– magyarázta a Híradónak Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője.

Az egyik helyi szálloda igazgatója szerint a Barlangfürdő bezárása miatt bajba kerül a miskolci turizmus is.

„A vendégeink 90-92 százaléka a Barlangfürdő miatt látogatott el Miskolc-Tapolcára, ezért most nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Ez egy nagyon nagy érvágás a covid után – mondta Simon-Rácz Alexandra, a Calimbra Welness Hotel igazgatója.

Egy másik szállodavezető arról beszélt, hogy a turizmusból élők is elveszíthetik a munkájukat. Ha nem lesz vendég, akkor nem tudnak talpon maradni.

„Tegnap írtunk írtunk emailt a fürdő bezárásáról mindenkinek, akinek volt foglalása és sajnos sorra kapjuk a visszajelzéseket, hogy így lemondják. Az utazást és a foglalást is. Tehát az a szomorú jövő áll előttünk, hogy valószínűleg el kell küldeni a dolgozókat és be kell zárni – panaszolja Kilián György, a Hotel Kitty vezetője.

A fürdőket üzemeltető cég igazgatója szerint még bizonytalan, mikor nyithat újra a Barlangfürdő. Azt remélik, hogy legkésőbb nyáron újra fogadhatják a vendégeket.

#Híradó#Videó#Belföld#miskolc#fürdő#bezár#foglalás#lemondás

Címlapról ajánljuk