Híradó

Nem kell hívni senkit, nem kell hívni a rendőrséget! – Cserben hagyták halott barátjukat a balesetnél a részeg fiatalok

Hajdú OrsolyaHajdú Orsolya

2022. szeptember 16. 17:57

A 25 éves elsőrendű vádlott vezette a kocsit, 6 és fél év börtönre ítélték a februári baleset ügyében, de enyhítésért fellebbezett. Fiatalkorú társa felfüggesztett börtönt és pártfogót kapott a cserben hagyásért.

6 és fél év börtönt kapott a héten nem jogerősen egy sofőr, fiatalkorú társa azonban elfogadta a felfüggesztett szabadságvesztést, amiért cserben hagyták egy balesetnél barátjukat idén februárban. A 25 éves áldozat a helyszínen meghalt, amikor egy buli után árokba csapódtak kocsijukkal Nagycserkesznél.

A sofőr drogozott és ivott is, egy arra járó autósnak pedig társával letagadták, hogy hárman voltak.

A felborult BMW-ben három fiatal ült. Ez már a második balesetük volt aznap éjszaka, először Tiszavasvárinál hajtottak útpadkának. Nagycserkesz felé mentek egy buliból, mindannyian ittak, egyiküknek sem lett volna szabad vezetni. Különösen nem annak, aki itt átvette a volánt: a kábítószertől is bódult fiatalember a vezetéstől is el volt tiltva. 

A karambolban egy 25 éves férfi a helyszínen meghalt, barátai ráadásul cserben hagyták. A sofőr többszörösen szabályt szegett a bíróság szerint. Fiatalkorú társa felfüggesztett börtönt és pártfogót kapott a cserben hagyásért. Az ítéletet szeptember 13-án, kedden hozta meg a bíróság, a 25 éves vádlott enyhítésért fellebbezett, a fiatalkorú esetében azonban pénteken jogerőre emelkedett a döntés.

A baleset nagy sebességnél történt, a nedves úton irányíthatatlanná vált a kocsi, így csapódtak az árokba. Ott egy fának rohantak, majd a tetején állt meg a BMW. Egyikük sem használta a biztonsági övet. Az áldozat a sofőr mellett ült, kirepült a kocsiból.

Nem kell hívni senkit, nem kell hívni a rendőrséget!

– mondta az egyik vádlott a segítségükre siető autósnak, aki megállt, amikor meglátta a felborult kocsit. A vád szerint a két barát tagadta, hogy hárman utaztak a kocsiban, de a szemtanú észrevette a mozdulatlanul fekvő áldozatot az árokban. Míg visszament az autójához a telefonjáért, a két másik fiú elsétált a helyszínről.

Néhány száz méterrel arrébb, egy útelágazásnál fogták el őket a balesethez érkező rendőrök. A sofőrt egy korábbi cserben hagyása miatt is felelősségre vonták, akkor elhajtott egy koccanás után.

#Híradó#Videó#bűnügy#bűnügy-baleset#cserbenhagyták#letagadták#meghalt

Címlapról ajánljuk