Híradó

„Megint van egy kölyökkutyánk, aki 11 éves” – megváltozott a kemoterápiától egy kutya színe

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 13. 17:38

Tappancs kálváriája novemberben kezdődött. Akkor még szürkésfehér bichont vittek kezelésre, jól látszik, hogy most barna. Amikor tavasszal kontrollra mentek, a recepciós nem ismerte fel. Tapi kemoterápiás kezelést kapott a Szombathelyi Állatkórházban, orvosa,  Vizserálek Rájen szerint ilyen drasztikus színmódosulásra még nem volt példa náluk.

Megváltozott a kemoterápiától egy kutya színe. A Szombathelyi Állatkórházban kezelték a rák agresszív formájával küzdő kiskutyát. Amikor bevitték, még fehéres-szürkés színe volt, most viszont már teljesen barna.

Tavaly novemberben még egy szürkésfehér bichont hoztak be kezelésre, jól látszik, hogy most barna. Amikor tavasszal kontrollra jöttek, a recepciós nem ismerte fel.

A régebbi felvételeken látszik, hogy sovány és erőtlen. Nagyon fájt a hasa, így vették észre a bajt. Orvosa, Vizserálek Rájen elmondta, a kutyánál rendkívül agresszív daganatot találtak.

A kemoterápia hatására kialakult színmódosulásra az orvos alig látott még példát „Szőrhullás elő szokott fordulni, de a színváltozás elég ritka, nem sokszor hallottunk róla, én a kórház huszon-pár évében talán egy vagy két hasonló esetről értesültem, de az sem volt ennyire extrém” – fogalmazott.

Az orvos szerint ugyan nem mondhatják gyógyultnak Tappancsot, de jelenleg tünetmentes.

 

#Híradó#Videó#állat#tappancs#szőr#szín#kemoterápia

Címlapról ajánljuk