Híradó

A nyugalom miatt költöztek oda, most pokollá változott az életük: logisztikai központ létesült a rákospalotaiak szomszédságában

Molnár FruzsinaMolnár Fruzsina

2022. augusztus 26. 18:58

Kisgyerekes családok és beteg nyugdíjasok élnek dízelgőzben, és hallgatják az éjjel-nappal közlekedő kamionok zaját a XV. kerület egyik külső részén. A kertes házak közötti telkeket másfél éve felvásárolta, majd logisztikai teleppé alakította egy vállalkozó. A lakók panaszt tettek az önkormányzatnál, ami nekik adott igazat, a vállalkozó azonban fellebbezett. 

Rákospalotán a lakók szomszédságában másfél éve váratlanul egy kisebb logisztikai központ létesült. A helyiek arra panaszkodnak, hogy folyamatos zajban élnek, például heti szinten előfordul, hogy este 10-11 órakor még pakolnak.

Pápai Anették például 20 éve költöztek oda, kifejezetten a nyugalom miatt, a telep indulása óta azonban pokol az életük.

Folyamatosan felverik a port, se teregetni, se szellőztetni semmit nem lehet, tehát a zajon kívül még ez is hozzájárul

– fejtette ki. 

Kottler Tamásné pedig súlyos tüdőbeteg, ezért is költöztek jelenlegi otthonukba évtizedekkel ezelőtt. Az asszony attól tart, hogy a dízelgőz miatt tovább romlik az egészsége. A legtöbb kamion ugyanis néhány méterre parkol a kerítésüktől.

A lakók úgy tudják, a házaikat elválasztó egykori nadrágszíjtelkeket egy vállalkozó vásárolta fel. Az RTL Híradó stábja szeretett volna vele is beszélni, de nem akart nyilatkozni.

A lakók többször hívtak már rendőrséget a nyugalmuk miatt, végül az önkormányzattól kértek közösen segítséget, ami nekik adott igazat. 

A kerület polgármestere szerint az ügyben az állami főépítész fog dönteni. Az önkormányzat nem nyilatkozott, de a kerület polgármesterétől az RTL Híradó megtudta, hogy vizsgálják az ügyet, jelenleg az állami főépítész döntésére várnak. A polgármester szerint az biztos, hogy a terület túl kicsi ahhoz, hogy ilyen tevékenységet végezzenek rajta.

#Híradó#Videó#Belföld#budapest#vállalkozó#önkormányzat#lakóközösség#top hírek

Címlapról ajánljuk