„Félek, hogy nagyobb baj lesz” - megrepedt egy társasház fala PétfürdőnA ház lakói csütörtökön egy hatalmas robajra lettek figyelmesek – erről a veol.hu írt először. Nagyon megijedtek, de egyelőre nem kellett kiköltözniük az épületből. A gázt viszont elzárták a 18 lakásos társasházban. Az önkormányzat szakértői véleményre vár, utána döntenek a továbbiakról.
Híradó

„Félek, hogy nagyobb baj lesz” - megrepedt egy társasház fala Pétfürdőn

Simán KláraSimán Klára

2022. július 23. 18:33

A ház lakói csütörtökön egy hatalmas robajra lettek figyelmesek – erről a veol.hu írt először. Nagyon megijedtek, de egyelőre nem kellett kiköltözniük az épületből. A gázt viszont elzárták a 18 lakásos társasházban. Az önkormányzat szakértői véleményre vár, utána döntenek a továbbiakról.

A házban lakó Szabó Jánosné, Ilonka néni elkeseredve mutatta meg az RTL Híradónak a lakása falán húzódó 30 centi mély repedést. Az otthona az egyetlen vagyona, azt mondja, nem tudja, mi lesz, ha elveszíti.

Félek na, félek, hogy nagyobb baj lesz. És akkor mit csinálok?


– a legfontosabbakat azonban már összekészítette egy bőröndbe, ha mégis el kéne hagynia a lakását.

A falak 2 éve kezdtek repedezni, de a rések eddig sokkal kisebbek voltak. Pétfürdő civilben építész polgármestere, Horváth Éva nem lepődött meg a történteken:

A városban egy csomó ház meg van repedezve, mert az altalaj duzzadó agyag, és az utóbbi évek csapadékhiánya, meg ez a szárazság sajnos roskadáshoz vezet, ami azt jelenti, hogy picit süllyednek egyes szerkezeti elemek.


Pénteken a katasztrófavédelem megvizsgálta az épületet, és úgy döntött, a lakóknak még nem kell kiköltözniük, a gázt azonban elzárták. Hétfőre készül el a statikai szakvélemény, hivatalosan ekkor derül majd ki, mennyire veszélyes a ház állapota.

#Híradó#Belföld#lakóház#társasház#repedés#top hírek

Címlapról ajánljuk