Híradó

Megvenné a házat a dabasi önkormányzat, amiben a korábban gyerekgyilkosságért elítélt férfi lakik

Barva ÁdámBarva ÁdámBarsi FanniBarsi Fanni

2022. július 13. 17:07

Megvenné a dabasi önkormányzat azt a házat, amiben a korábban gyerekgyilkosságot elkövető, és nemrég szabadult férfi lakik. A férfit először azért ítélték el, mert 1995-ben lefejezett egy 12 éves kisfiút, majd mert kiszabadulása után ismét egy gyerekre támadt. A környékbeliek félnek. Az önkormányzat több térfigyelő kamerát ígér, valamint azt, hogy megszervezik a gyerekek védelmét.

Kisebb tömeg gyűlt össze kedd délután a kultúrház előtt a Pest megyei Dabason. Lakossági fórumot tartottak, mert a helyieket aggasztja, hogy a településre visszaköltözött egy férfi, akit korábban kétszer is elítéltek. Először egy 1995-ben 17 évesen elkövetett gyilkosságért, amikor egy 12 éves fiút ölt meg, a fejét levágta, a testét pedig egy bőröndben a Gubacsi híd lábánál hagyta. 12 év börtönre ítélték.

Szabadulása után újabb bűncselekményt követett el: megtámadott és fojtogatott egy szintén 12 éves kisfiút. Az emiatt kiszabott büntetésből nemrég szabadult, és a börtönből anyja házába költözött Dabasra – ez háborította fel  a környékbelieket.

Mindenkinek megvan az esélye hogy megváltozik, de sajnos ez egy visszaeső ember és egyszerűen nem való ide közénk. Nem ide, ahol én lakom, hanem sehova 

– mondta a Híradónak egy helyi lakos, Saláta Zoltán.

Több dabasi nem is meri az utcára engedni a gyerekét.

„Itt most nem sétál senki, nem görkorcsolyázik senki. tehát ez azért nem normális dolog. a biztonságérzetét az embereknek ilyen szinten elvenni senkinek nincs joga” – panaszkodott egy helybéli asszony.

Dabas polgármestere a Híradónak elmondta: az önkormányzat és az egyik helyi is megvenné a férfi anyjának házát, hogy elköltözzenek.

Polgármesterként nem mondhatom azt, hogy egy ilyen lehetőséggel nem élünk, mindenképpen élünk. Ez a helyieknek megnyugtató és szerintem jogos elvárás is – mondta Kőszegi Zoltán.

Dabason eddig 50 térfigyelő kamera működött, most még többet helyeznek ki, és a gyerekekre is fokozottan figyelnek majd.

A gyerekek felügyeletét az iskolába kijövet a tömegközlekedési járműveken és a buszvárókban egészen Dabasszőlőig meg fogjuk teremteni – ígéri a polgármester

A Fókusz stábja beszélt a kétszeresen elítélt férfi anyjával. Nyilatkozni nem akart, de elmondta, hogy fia már szabad ember, ezért felháborítja, ahogyan a helybéliek bánnak vele. Azt is mondta, hogy ha kell, eladja a házát, a fia pedig már elköltözött Dabasról.

#Híradó#bűnügy#gyilkosság#dabas#gyerekgyilkosság#top hírek

Címlapról ajánljuk