Híradó

Balatonban eltűnt fiúk: már nem számít rá az apa, hogy élve kerülnek elő

Bányai ViktorBányai ViktorRévai Hajdu ViktóriaRévai Hajdu Viktória

2022. június 5. 18:00

Két 17 éves fiú fulladhatott vízbe Balatonvilágosnál, egyikük hegesztőnek, a másik kőművesnek tanult. Holttestüket szombat este óta keresik a vízirendőrök és a vízimentők. Harmadik társuknak egy csónakos segített partra jutni, ő megmenekült. 

Még vasárnap kora délután is szonárral vizsgálták át a Balatont, nem messze az aligai strandtól. Szombat este kezdtek kutatni a vízirendészek, a vízimentőkkel közösen. Az után riasztották őket, hogy két fiatal eltűnt a Balatonban.

A két 17 éves fiú egy barátjukkal együtt ment a vízbe a balatonvilágosi strandon. Egy szörfdeszka is volt náluk, ebbe kapaszkodva indultak később kifelé. Nagyjából 350 méterre lehettek a parttól, amikor a két fiatal elmerült a vízben.

A harmadik fiú a felszínen tudott maradni, segélykiáltásait két másik fürdőző hallotta meg, ők próbáltak segítséget hívni hozzá. Horváth Gergely nem messze volt tőlük a horgászcsónakjával. Azonnal a segítséget kérő fürdőzők felé indult.

Hozzájuk siettem, és bementünk a helyszínre. Addigra a harmadik fiút egy másik hajó kimentette.

A két eltűnt fiút rögtön elkezdték keresni. Egyikük a Borsod megyei Bódvalenkén él családjával. Ismerőseit is megrázták a történtek.

Az egyik fiú édesapja teljesen összetört. A többi családtaggal együtt egész nap a part mellett várta a keresés eredményét.

9 órakor tudtuk meg este, és jöttünk kocsival rögtön, 400 kilométert

– mondta a Híradónak. Megrendülten hozzátette, már nem számít arra, hogy fiát életben találják. Azt mesélte, a fiúkat mindenki szerette, kőművesnek és hegesztőnek tanultak. 

Frissítés: Kedd délelőtt mindkét fiú holttestét megtalálták.

#Híradó#halálos baleset#fulladás#balaton#balatonvilágos#vízimentők#bódvalenke#top hírek

Címlapról ajánljuk