híradó

Kalandos úton került vissza angol tulajdonosához az egy éve Magyarországon elhagyott kétmillió forint

Fazekas AndreaFazekas Andrea
Ferenczi PéterFerenczi Péter

2022. május 6. 18:10

Kétmillió forintnyi angol fontot talált néhány hete egy 13 éves kislány Békésszentandrás határában, amikor apjával és más önkéntesekkel szemetet szedtek. A pénz egy hátizsákban volt, amit egy idős angol férfi hagyott el, amikor tavaly házat akart venni a környéken, de rosszul lett. A mentők elvitték a kórházba, de a táskája kint maradt a határban, és eddig senki nem vette észre. A 80 éves férfinak Békésszentandrás alpolgármestere vitte vissza a táskát Angliába a pénzzel együtt.

A 80 éves Terence William Andrews tavaly érkezett Békésszentandrásra. A környéken keresgélt magának tanyát, ahol az utolsó éveit nyugalomban leélheti. Hátizsákjában tartotta a foglalóra szánt pénzt. Keresgélés közben azonban rosszul lett, stroke-t kapott. A helyiek hívtak hozzá mentőt, ami bevitte a kórházba, a táskája azonban véletlenül kint maradt a határban. Miután jobban lett, csak arra emlékezett, hogy elhagyta a pénzét, de hogy hol, azt nem tudta. Így hazarepült Angliába.

A helyiek szemétszedési akciót tartottak néhány héttel ezelőtt a békésszentandrási határban. Akkor bukkant rá egy 13 éves lány a növényekkel benőtt táskára és legnagyobb meglepetésükre a benne lévő rengeteg pénzre.

Azonnal bevitték a rendőrségre, de az egyenruhások nem tudtak mit kezdeni vele, visszaadták az önkormányzatnak. Ők pedig úgy döntöttek, megkeresik a pénz tulajdonosát.

Sikerült is, a szálak Angliába, Luton városába vezettek.

Az idős embernek Lesfalvi Balázs, a település alpolgármestere és családja vitte el a táskát.

Beazonosítottuk az urat, nehogy valaki olyannak adjuk oda a pénzt, aki igazából csak névrokon, majd átadtuk neki. Nagyon örült ennek, többször is elmondta, hogy nagyon köszöni a szentandrási embereknek a becsületességét és segítőkészségét 

– mondta a Híradónak Lesfalvi Balázs.

Az idős férfi azt mondta, a fél élete benne volt a hátizsákban, a pénzen kívül a számítógépe, a tabletje és a személyes iratai is.

#híradó#belföld#talált pénz#anglia#szemétszedés#kaland#top hírek

Címlapról ajánljuk