Híradó

Többmilliós összeget nyert egy magyar buszsofőr egy kínai techcég nemzetközi fotóversenyén

rtl.hurtl.hu

2022. január 15. 16:56

Tompa Attila amatőr fotós több mint egymillió jelölt közül nyerte el – két másik versenyzővel együtt – Az év fotósa címet, valamint a fődíjjal járó 10 ezer dollárt, azaz közel hárommillió forintot Generációk című alkotásával.

 

 

A nemzetközi mobilfotós versenyre több mint egymillió fotót küldtek be a világ minden tájáról, több kategóriában. A zsűri ezek közül választotta ki a három fődíjast, a magyar győztes mellett egy cseh és egy kínai fotós képe érdemelte ki az év fotója díjat.

Tompa Attila kislányát és anyósát örökítette meg a győztes fekete-fehér fotón. A hobbifotós szerint a járványhelyzet is közrejátszott abban, hogy a neves fotósokból álló nemzetközi zsűri az ő képét választotta.

A covid miatt is lehetett befutó ez a dolog. Az a mottója a jelenlegi kihívásnak, hogy better together

– mesélte az RTL Híradónak.

Tompa Attila négy éve, a szabadidejében foglalkozik mobilfotózással, egyébként buszsofőrként dolgozik, a munkáját időnként a képein is megörökíti.

A képről elmondta még, hogy teljesen spontán készült, amikor a nagymama megkapta az új tabletjét és mesélni kezdett belőle az unokájának. Attilának az tetszett meg, ahogy a tabletből és az ablakból egyszerre esett rájuk a fény.

Nézd vissza az RTL Híradó riportját is a témában:

 

 

#Híradó#tompa attila#fotóverseny#generációk#az év fotósa#mobilfotós

Címlapról ajánljuk