Híradó

Mindenki nyugdíjba megy, egyetlen állandó házi gyermekorvos sem lesz január elsejétől Kőszegen

Lévai RenátaLévai Renáta

2021. december 16. 18:03

Kőszegen eddig két doktornő látta el a feladatokat, év végén azonban mindketten nyugdíjba mennek. A város fél éve keres gyermekorvost és bíznak benne, hogy mielőbb megtalálják. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete szerint országos probléma az orvosok magas átlagéletkora.

Január elsejétől valószínűleg nem lesz állandó házi gyermekorvos a kőszegi rendelőben. Eddig két doktornő vitte a praxisokat, év végén azonban mindketten nyugdíjba mennek, új gyermekorvos egyelőre nincs. Jövőre ugyan a környékről jön két helyettesítő orvos, és az egyik eddigi házi gyermekorvos is vállal helyettesítést, de a szülők szerint aggasztó a helyzet.

Még bele sem gondoltam, mi lesz ha nem lesz gyerekorvos, de ez súlyos helyzet

– mondja egyikük- 

Básthy Béla polgármester szerint senki nem marad ellátás nélkül. Fél éve folyamatosan hirdetik az állásokat, felkészültek a a jelentkezők igényeinek teljesítésére is, így például a lakhatásban is tudnak segíteni. Jelentkező azonban egyelőre nem akad.

Nem csak Kőszegen ilyen rossz a helyzet. Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az RTL Híradónak elmondta, országos probléma a munkaerőhiány. Ennek egyik oka, hogy a betöltött praxisokban 60 év felett van az átlagéletkor, az utánpótlás pedig nem elegendő.

#Híradó#egészségügy#kőszeg#gyerekorvos#orvoshiány

Címlapról ajánljuk