Híradó

Európa csúcsot úszott Milák Kristóf az olimpián

Ződi PéterZődi Péter

2021. július 31. 18:40

Az eddigi legjobb idejét csaknem fél másodperccel megjavítva, Európa csúcsot úszott Milák Kristóf az olimpián. Ez azonban nem volt elég az aranyéremhez. Az amerikai Dressel világcsúccsal nyerte meg a 100 méteres pillangóúszást. Milák a döntő után azt mondta: van egy ellenfele, akit el akar kapni, ez óriási motiváció számára. A magyar úszó edzője pedig arról beszélt az RTL Híradónak: a döntő a legcsodálatosabb verseny volt, amit valaha látott.

Milák Kristóf néhány centivel maradt le az újabb olimpiai aranyról. Mégis mosolygott a célba érés után.  Az úszó szövetség honlapjának azt mondta:

Igen, mosolyogtam, mert nagyszerű verseny volt, remek ellenfelekkel és egy zseniális úszóval.

A zseniális úszó, az amerikai Dressel, aki világcsúccsal nyerte meg a számot.  

Van realitása, hogy legyőzzem. Van egy ellenfelem, akit el akarok kapni.

– mondta róla Milák Kristóf.

A magyar versenyző csaknem fél másodpercet javított eddigi legjobbján. Európa csúcsot úszott. És komolyan megszorította az olimpiai bajnokot. Edzője Híradónknak azt mondta: A mai döntő a legcsodálatosabb verseny volt, amit valaha látott. Két világklasszis párharca.

Szinte egymás nyakában voltunk, nagyon közel volt hozzám. Világcsúcs kellett ahhoz, hogy nyerjek.

Ezt mondta Dressel a döntő után, majd hozzátette: a magyar úszó egyszer ki fogja túrni a helyéről.

A huszonháromszoros olimpiai bajok, Michael Phelps, három nappal ezelőtt elsők között gratulált Miláknak az olimpiai aranya után. Most sem ment el a magyar úszó teljesítménye mellett. Olyan képet osztott meg, amelyből kiderült, hogy soha senki nem úszott még ilyen jó időt 100 pillangón a második ötven méteren.

A magyar úszók elnöke azt mondja: elégedett a csapat teljesítményével. Tokióban 13 döntőben 9 magyar úszott, plusz heten valamilyen váltóban.

Wladár Sándor szerint az esélyegyenlőség sérült Tokióban azzal, hogy a döntőket európai idő szerint hajnali háromkor rendezték. Ez meglátszott az európai női úszók teljesítményén például, akik összesen csak két bronzérmet szereztek az olimpián.

#Híradó#milák kristóf#pillangóúszás#tokyo2020

Címlapról ajánljuk