Híradó

Hiába szerzett pontot a magyar csapat, nem jutott tovább a csoportjából

Horváth NándorHorváth Nándor

2021. június 24. 17:35

A legszebb tündérmesék is véget érnek egyszer és nem feltétlenül boldogan. Így értékelt Marco Rossi szövetségi kapitány azután, hogy a magyar válogatott szerda este Münchenben 2-2-es döntetlent játszott Németország válogatottjával. Ezzel pedig eldőlt, hogy hiába szerzett pontot a magyar csapat a két legutóbbi világbajnok ellen is, nem jutott tovább a csoportjából.

Szalai Ádám a 11. percben szerezte meg a vezetést a magyar válogatottnak Münchenben a házigazda németek ellen az Európa-bajnokság utolsó csoportmeccsén.

A magyar előny több mint háromnegyed óráig ki is tartott. Sőt. Amikor a 66. percben a németek egyenlítettek, rögtön a középkezdésből újra a magyar csapat szerzett gólt és ezzel ismét továbbjutásra állt. A szintén a továbbjutásért küzdő német válogatott meccs végi nyomását viszont nem bírta ki a magyar csapat. A 84. percben egyenlítettek a hazaiak, újabb gól pedig már nem esett.

A csoport másik mérkőzésén a világbajnoki címvédő Franciaország és az eb-címvédő Portugália a budapesti Puskás Arénában szintén 2-2-es döntetlent játszott. Ezzel eldőlt, hogy Magyarország hiába szerzett pontot négy napon belül a világbajnok franciák és az előző világbajnok németek ellen is, az előzetesen halálcsoportnak is nevezett négyesből nem jutott tovább a legjobb 16 közé.

A meccs után a magyarok szövetségi kapitánya, az olasz Marco Rossi úgy nyilatkozott: emelt fővel esett ki a csapat, ő pedig egyszerre büszke és csalódott, mert közel volt a még nagyobb bravúr. Mint mondta: a legszebb tündérmesék is véget érnek egyszer és nem feltétlenül boldogan. De azt is hozzátette: a magyar csapat három meccsen keresztül oroszlánként küzdött és büszkévé tette az egész országot.

#Híradó#Sport#meccs#európa-bajnokság#marco rossi#magyar válogatott

Címlapról ajánljuk