Híradó

Stadionavatás és vereség

rtl.hurtl.hu

2019. november 16. 17:28

Vereséggel avatta fel a Puskás Arénát a magyar labdarúgó válogatott. Barátságos meccsen szenvedtek 2-1-es vereséget a világranglista ötödik Uruguay-tól. A stadion környékén nem volt komoly fennakadás a közlekedésben annak ellenére, hogy 65 ezer látogató érkezett a megnyitóra. Az ünnepségen ott volt a miniszterelnök, de beszédet nem mondott.

Piros-fehér-zöld díszkivilágításban pompázott a főváros legújabb és egyik legmonumentálisabb épülete. Az egykori Népstadion helyére épült új Puskás Aréna a budai hegyekből olyan látványt nyújt, mintha egy ufó szállt volna le Budapest közepére.
A pénteki nyitómeccsen a kapukat délután 4-kor nyitották meg. Aki tehette tömegközlekedéssel érkezett. Sűrűbben jártak a metrók és a villamosok, a környező utcákat lezárták. A beléptetés gyors volt annak ellenére, hogy óriási tömeg, 65 ezer szurkoló érkezett. Több mint 30 éve nem voltak ennyien Magyarországon futballmeccsen.


A világranglista ötödik helyén álló, kétszeres világbajnok Uruguay legnagyobb sztárjaival érkezett és nem is fogták vissza magukat. Edinson Cavani már a 15. percben megszerezte a vezetést, majd hat perccel később már 2-0-ra vezetett Uruguay. Egy magyar labdavesztés után villámgyorsan jutottak el a vendégek a kapuig és Brian Rodriguez egy csel után lőtt a hosszú sarokba. Gyorsan jött a válasz: látványos akcióval passzolta ki a magyar csapat a dél-amerikaiak védelmét és végül Szalai Ádám helyezett precízen a kapufa mellé.

#Híradó#Sport#magyar válogatott#puskás ferenc stadion#uruguay

Címlapról ajánljuk