Híradó

Olimpia ötödik lett Liu Shaolin Sándor

Gosztonyi ZsoltGosztonyi Zsolt

2018. február 10. 17:37

Olimpia ötödik lett Liu Shaolin Sándor a rövidpályás gyorskorcsolya 1500 méteres döntőjében. Testvére, Shaoang viszont nem lett döntős. Versenyzésüket családtagok, ismerősök szurkolták végig egy budapesti jégcsarnokban. Éremszerzésre még van remény, hiszen a Liu-fiúk ötszáz méteren is rajthoz állnak majd Phjongcshangban.

A hajtóművek készen állnak - ezzel a címmel posztolt fotót a Korcsolyázó Szövetség még délelőtt. A fényképen Liu Shaolin Sándor hatalmas combizmai látszanak.

 

 

A hajtóművek meg is hozták az eredményt. A rövidpályás gyorskorcsolyázó az 1500 méter előfutamát megnyerte, a második elődöntőben viszont kicsúszott, de a bírók úgy döntöttek, hogy továbbjuthat.  

A döntőt ismerősök, családtagok együtt nézték a Gyakorló Jégcsarnokban, köztük volt a Liu-testvérek húga, Léna is. Sándor a szokottnál sokkal több, kilenc versenyző között indult el. A magyar olimpikon a futam elején hátul kezdett, de fokozatosan tört előre, végül az ötödik, pontszerző helyen futott be. Az olimpia döntőt a dél-koreai versenyző nyerte. A célbaérkezés után Léna elsírta magát. Szerinte Sándor és testvére, Shaoang titka a kitartás.

 

 

Shaoang viszont nem jutott az 1500 méteres táv döntőjébe. A rövidpályás gyorskorcsolya versenyek kedden folytatódnak. Remény még van éremszerzésre, hiszen mindketten rajthoz állnak 500 méteren is.

#Híradó#Sport#téli olimpia#gyorskorcsolya#2018

Címlapról ajánljuk