Híradó

Díjazták az RTL riporterét

rtl.hurtl.hu

2017. november 23. 13:44

Moskovics Judit, az RTL Klub riportere megosztott első díjat kapott az idei Hégető Honorka Pályázaton. Három szerkesztőséget és egy civil szervezet filmes csapatát jutalmazta az Alapítvány zsűrije. A díj a társadalmi gondokat érzékenyen bemutató vizuális alkotásokat ismeri el. Idén rekordszámú pályázat érkezett.

Nehéz dolga volt az idén a Hégető Honorka Alapítvány zsűrijének, mert száznál is több kiemelkedő minőségű munkát kaptak. Baló György, az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának vezetője és Weyer Balázs, a Főszerkesztők Fórumának elnöke végül négy filmes csapatot jutalmazott.

Az első díjat a zsűri megosztotta az RTL Klubos Moskovics Judit és a 444-es Ács Dániel és Botos Tamás között. Moskovics egy bicskei gyermekotthonban és egy fővárosi gimnáziumban előforduló szexuális zaklatást tárt föl.

"Játsszunk egy kicsit!" - szexuális zaklatás a gyermekotthonban:

 

 

Sorozatos zaklatásról mesélnek egy gimnázium diákjai:

 

 

A 444-esek többek közt egy kazincbarcikai mélyszegénységben élő rapper mindennapjait bemutató filmjeikért kerültek a dobogó legfelső fokára.

 

serrano - I. rész

II. rész

Megosztott különdíjat kapott a Szurovecz Illés - Magócsi Márton (Abcúg) és a Kálmán Mátyás - Bordás Róbert (TASZ) alkotópáros.

Szuroveczék a korábban a bélapátfalvi fogyatékos intézetből a nagyvisnyói lakóotthonba kerülő, enyhe fogyatékkal élő szerelmespárról forgattak anyagot.

 

Jani és Vivi from Marton Magocsi on Vimeo.

 

A TASZ-osok pedig a civil szervezet többféle ügyfelének történetét dolgozták fel. Nincs olyan anya, aki be tudná pótolni ezeket az elvesztett éveket:

 

A zsűri szerint a díj történetének legszínvonalasabb mezőnye jött össze idén, és a döntés során nem csak a filmek technikai minőséget nézték, hanem az ötletességet, az eredetiséget és a téma újszerűségét. Számtalan értékes anyag született a közmunka, a drogfogyasztás, a HIV fertőzöttek vagy a hajléktalanság témakörében is.

“Ebben az Alapítványban a klasszikus újságírói értékeket díjazzuk továbbra is. A hiteles tájékoztatást, a valóság bemutatását, a kisebbségek hangjának felerősítését és általában az emberi értéket, hogy amellé állunk, aki segítségre szorul” - mondta Kotroczó Róbert, az Alapítvány kuratóriumának elnöke.

#Híradó#hégető honorka alapítvány#díjak#moskovics judit

Címlapról ajánljuk