Híradó

Nem fizették a számlákat Fodor Ibolya egyesületénél

Bíró LászlóBíró László

2015. május 22. 18:40

Nem fizették a dolgozók járulékait és a közüzemi számlákat annál a pécsi egyesületnél, amelynek a korábban hazaárulózó és sikkasztási botrányba keveredett Fodor Ibolya az elnöke. Emiatt akár 100 millió forintos Európai Uniós támogatást bukhat a pécsi önkormányzat. A projektet ugyanis csak úgy lehet lezárni, ha nincs tartozása az egyesületnek. Az önkormányzat ezért másfél millió forintos támogatást ad a pécsi képviselő szervezetének.

A KÉK egyesület székhelye Pécsen. A szervezet elnöke Fodor Ibolya, önkormányzati képviselő. Az épületet tavaly újították fel: szigetelték, új tetőt és ablakokat is kapott. 54 millió forintot költöttek rá, a pénzt egy 100 millió forintos Európai Uniós pályázatból fizették, amelyben a pécsi önkormányzat is partner volt. A kétéves projektet most zárnák, de nem tudják. Az egyesületnek ugyanis több mint másfél millió forintos tartozása van, mert nem fizették a dolgozók után a járulékokat és a közüzemi számlákkal is elmaradásuk van. Ez egy önkormányzati előterjesztésben olvasható. A város ezért csaknem 1,6 millió forintos visszatérítendő támogatást ad az önkormányzati képviselő egyesületének. Kerestük Fodor Ibolyát, hogy miért nem fizették a járulékokat és a számlákat. Írásban válaszolt.

„Ha az előterjesztést olvasta volna, bizonyára tudná, hogy nem elmaradt számlák kifizetésére kapta az egyesület a támogatást.”

A politikus szerint a pályázatuknál felmerülő költségekre kapják a pénzt és „szó sincs tartozásról.”

A pécsi önkormányzatnál kérdésünkre megerősítették: tartozás miatt adnak támogatást az egyesületnek, ugyanis:

„Ha a projektlezárás időpontjáig valamely tagnak tartozása lenne, akkor a közel 100 milliós EU-s támogatást az önkormányzat, mint konzorciumi tag is köteles lenne visszafizetni”.


Hozzátették: a támogatást idén december 31-ig vissza kell fizetnie az egyesületnek. Az MSZP szerint félő, hogy nem látják újra ezt a pénzt, és azt mondják, a képviselőt nem szabad közpénz közelébe engedni.

Fodor Ibolya korábban, még a fidesz színeiben hazaárulózta a kormány ellen tüntetőket. Az RTL Híradó derítette ki róla, hogy sikkasztás miatt felfüggesztett börtönre ítélték, és azt is, hogy közmunkásokat dolgoztat az albérletében. Emiatt a kormányhivatal vizsgálatot indított.
 
#Híradó#fodor ibolya#járulék#pécs#egyesület#uniós támogatás#100 millió

Címlapról ajánljuk