Híradó

A csatornázások miatt vált lakhatatlanná otthona?

Szondi VandaSzondi Vanda

2015. április 22. 17:22

Átlátni egy felcsúti ház falán, annyira reped az épület. Kovácsék otthonát már csak a köré állított gerendák tartják össze. Azt mondják: azóta van baj, mióta csatornáztak az utcában. A kétségbeesett asszony már Orbán Viktornak is elmondta a gondját, de azt mondja, a miniszterelnök nem tudott segíteni. Az építési hatóság most lakhatatlanná nyilvánította a házat és költözésre kényszeríti a felcsúti családot, csak épp azt nem tudják hová. Az önkormányzatnál azt mondták: valahogy megpróbálnak segíteni, de új házat nem építhetnek a családnak.

A házat ők építették 1987-ben. Négy gyerekükkel laktak itt, amikor egyre nagyobb repedések lettek a falakon. A gyerekszobát már évek óta nem használják.

A hálószobájukban sem jobb a helyzet. Az is alá van dúcolva, az ablak pedig annyira deformálódott, hogy hozzá sem mernek nyúlni. Azt mondja: télen majd megfagynak, olyan hideg van a házban. Egy fizetésből élnek, abból próbálják meg toldozgatni-foldozgatni omladozó otthonukat.

Az asszony azt állítja, kétségbeesésében a faluban lakó miniszterelnöknek is elmondta már a gondját.

Ezek után- állítása szerint- a polgármester, Mészáros Lőrinc emberei körbeállványozták a házat és feldúcolták a szobákat. Ekkor Kovácsék háza még a testületi ülésen is szóba került, meséli egy asszony, aki részt vett rajta.

Azóta nem történt semmi, most azonban Kovácsék levelet kaptak az építési hatóságtól, hogy nyolc napon belül ki kell költözniük. Nem tudják hová menjenek, a gyerekeiknél nincs hely, Felcsúton pedig nincsenek önkormányzati lakások. Azt mondják: a legjobban azt szeretnék, hogy kiderüljön, mitől ment tönkre a házuk.

Az önkormányzat szerint a csatornázásnak nincs köze az óriási repedésekhez. Azt mondták, ha találnak megfelelő technikát, megvizsgálják a talajt, hogy kiderüljön, mi okozhatja Kovácsék házának szétrepedését, új lakást azonban semmiképp nem építhetnek a családnak.

 

 

 

#Híradó#felcsút#otthon#ház#orbán viktor#mészáros lőrinc

Címlapról ajánljuk