Híradó

Teljes kártalanítást akarnak a Quaestor-károsultak

Horváth NándorHorváth NándorDinya BeátaDinya Beáta

2015. április 11. 18:50

Teljes kártalanítást követeltek a Quaestor-ügyben tüntetők Budapesten. Két demonstrációt is tartottak délután a fővárosban. Az egyiket károsultak, a másikat pedig ellenzéki pártok szervezték. A Fidesz szerint a pénteken benyújtott törvényjavaslatukkal mindenki visszakapja a pénzét. Az MSZP viszont felelősségre vonná a kormányt és Matolcsy György jegybank-elnököt is.

Teljes kártalanítást követeltek a Quaestor-ügy károsultjai szombat délutáni demonstrációjukon a Báthory utcai Quaestor-iroda előtt. A károsultak azt szeretnék, ha nemcsak 30 millió forintig, hanem teljesen, kamatokkal együtt kártalanítanák őket és mindezt nem a törvényesen működő pénzintézetek, hanem a jegybank pénzéből.

 

A károsultak követeléseiket hétfőn eljuttatják a miniszterelnöknek is. Az első tüntetés végeztével a demonstrálók átvonultak a Batthyányi örökmécseshez, ahová baloldali ellenzéki pártok szerveztek tüntetést. Ez a demonstráció adásunk idején is tart. A résztvevők azt követelik, hogy vizsgálják ki Orbán Viktor miniszterelnök és a Magyar Nemzeti Bank vezetőinek felelősségét is. Ugyanerről beszélt az MSZP elnöke délelőtt Ajkán.
#Híradó#tüntetés#quaestor#károsult#ellenzék

Címlapról ajánljuk