Híradó

Tényleges életfogytiglant kaphat Engel

rtl.hurtl.hu

2004. június 25. 19:03

Engel Zoltán, akit azzal vádolnak, hogy megölte Borsos József rendőr századost. Az ügyész ugyanis tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kért.

Engel Zoltán az elmúlt húsz évben kilencszer állt bíróság elé, legutóbb tavaly januárban engedték szabadon. Négy hónap múlva újra elfogták. Akkor, amikor ki akart rabolni egy házat, de a rendőrök rajtaütöttek és a vád szerint egy rendőrt megölt, társát, egy rendőrnőt pedig megpróbálta lelőni.

A ügyész szerint a történtek azt bizonyítják, hogy Engelnek nincs helye a társadalomban. Ezért a határozott idejű életfogytiglani börtönbüntetés, aminek a maximuma 20 év, enyhe ítélet lenne. Az ügyész ezért azt kérte, hogy Engelt soha ne bocsássák szabadon.

Azt a vádat, hogy Engel Zoltán Borsos József társát is meg akarta ölni, a rendőrnő vallomására alapozzák. A védelem szerint viszont a vallomást nem lehet elfogadni, mert annak több része vitatható. Például az, hogy a rendőrnő hogyan tudott egyszerre fedezéket keresni és a ház tulajdonosaival is beszélni, miközben Engel Zoltán és Borsos József többször egymásra lőttek. A bíróság várhatóan júliusban hoz ítéletet az ügyben.

Címlapról ajánljuk