Híradó

Baltás gyilkosság a Zrínyi Nemzetvédelmi Egyetemen

rtl.hurtl.hu

2004. február 19. 10:30

A 27 éves örmény áldozatot, aki január eleje óta egy NATO-nyelvtanfolyam hallgatója volt az intézményben, a gyanú szerint egy hallgatótársa, egy 26 éves azerbajdzsáni férfi végezhette ki. A háromnegyed öt körül történt brutális gyilkosságról pár perccel öt óra után érkezett bejelentés a rendőrségre, s a feltételezett gyilkost a helyszínre siető nyomozók tíz percen belül, még a helyszínen elfogták.

Mint kiderült, a gyilkos álmában rontott rá az örmény áldozatra, akibe többször kést vágott, majd egy baltával széttrancsírozta a fejét. A brutális gyilkos baltacsapásai csaknem levágták az áldozat fejét, de a késszúrások számát is csak a soron kívül elrendelt boncolás derítheti ki. Személyes indítékok egyelőre nem ismertek, azok felderítése érdekében a nyomozók jelenleg is folytatják a tanúk kihallgatását. Mivel a tanúkat - akik között litvánok, macedónok, örmények és ukránok is vannak - a nyomozók anyanyelvükön kívánják kihallgatni, ahhoz tolmácsokat is kellett keresniük.

A helyszínen talált nyomok egyébként arra utalnak, hogy a gyilkos egy másik ajtón is be akart hatolni, s a szoba lakója csak annak köszönheti életét, hogy magára zárta az ajtót. Arról egyelőre a rendőröknek nincs információjuk, hogy volt-e bármilyen rendezvény vagy összezördülés az előző napokban az ügy szereplői között. Feltehetőnek látszik azonban, hogy az azeri férfi készülhetett a gyilkosságra, a gyilkos baltát ugyanis valószínűleg nem az épületből szerezte, hiszen ott hiánytalanul megtalálták a tűzoltó szekrényekben elhelyezett baltákat. A férfival szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indulhat büntetőeljárás.

Címlapról ajánljuk