Házon kívül

Lebukott a közterület-felügyelő

rtl.hurtl.hu

2010. április 22. 16:36

20 ezer forintért szemet hunyt a szabálytalanságok felett, de leleplezték. De a történet ennél bonyolultabb...

Egy XIII. kerületi építkezés közelében csaptak le a rendőrök a közterület-felügyelőre. Sok pénzt találtak a tárcájában, és bilincsben ültették be a rendőrautóba. Még számlát is adott a rendőrök szerint, hogy a kenőpénzt a vállalkozók el tudják számolni.

„Felajánlotta, hogy hetente 20 ezer forintért sok mindent el tud intézni. Akkor majd úgy intézik, hogy mindent rendben találjanak, olyan fényképeket készítenek, és még azt is vállalta, hogy ha más szerv bírságol, ők azt befizetik” – mondta Varga Attila, a BRFK Gazdaságvédelmi Osztályának vezetője.

A rendőrök gyanítják, hogy nem egyszeri esetről volt szó, és nem is egyedül dolgozott. A fővárosi közterület-felügyelet is segíti a nyomozást, és persze ellenőrzi a saját embereit.

„ Összesen 10-en vannak a kollegák, járőrútvonalakat ellenőriznek, szolgálatokat, eseményeket, tehát van egy ellenőrzési koncepció, ami alapján eljárnak” – mondta Szabó Mihály, a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatója.

A Házon kívülnek név nélkül nyilatkozó vállalkozók szerint azonban utaznak rájuk a közterületesek.

- Előfordul az, hogy pénzt kell adjunk ezeknek az embereknek.

- Mennyit?
- Változó, 10-20 ezer forint. Minden alkalommal.

Mert például lassú az engedélyek kiadása, és a megrendelő nem tudja megvárni, hogy mondjuk egy teherautó megkapja a behajtási engedélyt.

- Ilyenkor van az, hogy az ember kénytelen olyan eszközökhöz folyamodni, hogy fizet a közterület-felügyelőknek, hogy nézzék el, hogy ez az áru megérkezett és foglalja a helyet a közterületen – mondja a vállakozó


Nézze vissza a teljes adást az RTL Moston!
#Házon kívül#szabálytalanság#lebukott

Címlapról ajánljuk