Házon kívül

Mitől olcsóbb a szociális bolt?

rtl.hurtl.hu

2009. március 5. 10:40

A Házon kívül stábja utánajárt, miért jobb, ha a gazdák közvetlenül adják az árujukat.

Egy nagyáruház, egy piac és egy szociális bolt. A Házon kívül stábja ugyanazt vásárolta meg mind a háromban, és összehasonlította az árakat. A különbség már kis tételnél is érezhető volt.

[[ADOCEAN]]„Nem utaztatjuk körbe Európán az árut, hanem a termelőtől közvetlenül ide érkezik” – mondta Budai Gyula, a MAGOSZ szövetségi igazgatója.

Ez a szociális boltok titka: a termelőtől a zöldség és a gyümölcs közvetlenül jön a boltba. És a gazda így például nem fizet polcpénzt és hozzájárulást a marketingköltségekhez, mint sok nagyobb üzletben. Rácz Imre, aki 100 hektáron gazdálkodik, azt mondja: így egyszerűbben adja el az áruját.

„Most, ha ez a szociális bolthálózat kinövi magát, akkor növelni kell a létszámot. Mert nem csak én szállítok ennek az üzlethelyiségnek, hanem ezen a településen 3-an, 4-en, mert úgy néz ki, hogy az én árum már nem lesz elég” – mondta Rácz Imre gazdálkodó.

Hogy mi a különbség az árakban, és hogy milyen termékek olcsóbbak a szociális boltokban, kiderül csütörtök este a Házon kívülből.

Címlapról ajánljuk