Házon kívül

Nagy Ervin: A Puzsértől kezdve az összes ellenzéki párt zavarban van, mert lejött a fiú, aki jobban játszik, mint mi

Molnár FruzsinaMolnár Fruzsina

2024. április 7. 17:59

„Én most tényleg azt gondolom, hogy ezt a pöttyös labdát rugdosni kell. Most játékban van a labda, evvel most játszani kell, és sokan kellünk, akik játsszuk ezt a focit” – egyebek közt ezzel indokolta Nagy Ervin a Házon kívül stábjának, hogy miért áll ki teljes mellszélességgel Magyar Péter mellett. Azt mondta: időpillanat van, amit meg kell ragadni. Szerinte forradalmi hangulat van, ami az utcán még nem, de az információs térben már látszik. Nem Nagy Ervin az egyetlen közéleti szereplő, aki kiáll Magyar Péter mellett. A Házon kívül riportjában a többiek is megszólalnak és kiderül az is: támogatói messiásnak vagy rocksztárnak tartják-e Magyart. 

Közös szelfik, kézfogások, gratulációk – így fogadták Magyar Pétert szombaton, amikor megjelent a budapesti Deák Ferenc téren délután fél 2 körül, az akkor már jelentős tömegben. Magyar Péter másfél hete hirdette meg a szombati tüntetést, ahová – a táblák tanúsága szerint – Felcsúttól Zalaegerszegen át, Tatabányáig az ország sok pontjáról érkeztek.

A demonstráció egyik felszólalója a színész Nagy Ervin volt. Ő március 15-én tűnt fel először Magyar Péter mellett, azóta rendszeresen kiáll mellette. Szerinte egyebek közt azért támogatják őt most ennyien, mert egyesíteni tudja a jobb- és baloldalt. Azt is mondta, forradalmi hangulat van, ami bár az utcán nem látszik, de az információs térben már igen. Hozzátette: hazafiságból állt ki Magyar Péter mellett.

Nem azért teszem, hogy nekem több pénzem legyen, hogy én még egy sorozatot kapjak. Én egy sikeres ember vagyok, és úgy megyek nekik, mert valójában a hazámért, meg a gyerekeimért, meg az oktatásért, meg minden olyan dologért, ami minden embert érint, azért megyek, magyarul én egy hazafi vagyok

– mondta Nagy Ervin.

Nagy Ervin: A Puzsértől kezdve az összes ellenzéki párt zavarban van, mert lejött a fiú, aki jobban játszik, mint mi
Fotó: Házon kívül

Idő van

A színész arról is beszélt a Házon kívül stábjának, hogy eddig igyekezett távolságtartó lenni a politika felé, de szerinte ennek most már nincs itt az ideje. 

Én most tényleg azt gondolom, hogy ezt a pöttyös labdát rugdosni kell. Most játékban van a labda, evvel most játszani kell, és sokan kellünk, akik játsszuk ezt a focit. Úgyhogy én most nem finomkodok, én eddig mindig nagyon távolságtartó voltam, de most időpillanat van. Ezt meg kell ragadni. Ezt mindenki érzi. A Puzsértől kezdve valójában az összes ellenzéki párt óriás zavarban van, mert lejött a fiú, aki jobban játszik, mint mi

– tette hozzá a színész.

Nagy Ervin: A Puzsértől kezdve az összes ellenzéki párt zavarban van, mert lejött a fiú, aki jobban játszik, mint mi
Fotó: Házon kívül

Nem Nagy Ervin az egyetlen, aki hisz, és hinni is akar Magyar Péterben. Atyánszky György egykori képviselő, aki a Kisgazdapárt színeiben ült a Parlamentben az első Orbán kormány idején azt mondta: 30 év után most reménykedik. A tüntetésen a közélet más ismert alakjai is feltűntek. 

Hogy mit mondtak ők, és mit mondtak a demonstráció résztvevői, messiásnak vagy rocksztárnak tartják-e Magyar Pétert, kiderül a fenti videóból.

Magyar Péterrel és a tüntetéssel kapcsolatos összes hírünk megtalálható erre a linkre kattintva

#Házon kívül#Videó#nagy ervin#magyar péter#tüntetés#interjú#ma

Címlapról ajánljuk