Házon kívül

„Azt tartanám jónak, ha a hatalom rájönne, hogy ez az ország nem csak a felcsútiakból áll”

Moskovics JuditMoskovics JuditBoros KrisztinaBoros Krisztina

2024. február 19. 9:14

Nagyon kevés miniszterelnök maradhatott volna hatalmon egy ilyen politikai botrány esetén – mondta Ruff Bálint politikai tanácsadó a Házon kívülnek. Magyarországon az is nagy szó, hogy rég nem látott tömeg vonult utcára péntek este. De mit mondanak a tüntetők személyes motivációikról? Bár most nagy a zavar a kormánypártoknál és a református egyházban, mennyire rengeti meg ez a botrány valójában a Nemzeti Együttműködés Rendszerét?

Két héttel ezelőttig a szokásos medrében csordogált a politika, váratlan és nagy ügyek jó ideje nem bukkantak fel. A pedofil igazgató segítőjének adott elnöki kegyelem napvilágra kerülése azonban mindent fenekestül felforgatott. Novák Katalin lemondott, és Varga Judit is visszavonult a politikától. Aztán felbukkant Magyar Péter, aki a NER belső köreihez tartozott, és szaftos történeteket oszt meg folyamatosan a nyilvánossággal a rendszer visszásságairól, és száll bele újra és újra Rogán Antalba vagy Tiborcz Istvánba. És a Balog Zoltán-ügy csak ezután jött. De mi ez az egész? Erre kerestük a válaszokat.

  • A Házon kívül riportjában megszólalnak tüntetők, akik elmondják, miért voltak ott a Hősök terén, és szerintük mi lenne a helyes döntés a miniszterelnök részéről. 
  • Ruff Bálint politikai tanácsadó pedig arról beszél, miért duzzadhatott ekkorára a tüntető tömeg, miért mondott le Novák Katalin valójában, és miért gondolja, hogy a köztársasági elnöknek soha nem volt szuverenitása.
  • Szó esik a Balogh Zoltán-ügyről és arról is, hogy Magyar Péter kijelentései tudnak-e károkat okozni a Fidesznek.

 

#Házon kívül#Videó#kegyelmi botrány#kegyelem#köztársasági elnök#novák katalin#balog zoltán#tüntetés#pedofil botrány#köztársasági elnökválasztás#ma#NER#ruff bálint

Címlapról ajánljuk