Házon kívül

Szovjet emlékműveket csomagol be, gumilövedékeket szór Gyurcsány házához, de a Miniszterelnökség elé rakott véres cupák miatt ütheti meg a bokáját az exfideszes

Moskovics JuditMoskovics Judit

2023. november 15. 14:50

Keresztény Zoltán egy véres cupákot helyezett a Miniszterelnökség elé a Házon kívül stábja előtt. De vitt ő már műlábat Tiborcz István budapesti luxusklubjához, és páncélszekrényt Mészáros Lőrincnek és gumilövedéket Gyurcsány Ferencnek. A miniszterelnökséges akció miatt azonban lehet, hogy megütheti a bokáját. Hogyan akarja leváltani a politikai elitet „Orbántól-Gyurcsányig” a kiábrándult egykori fideszes ügyvéd? Kiderül a Házon kívül riportjából. 

Keresztény Zoltán 43 éves. A jogi egyetemet Magyarországon végezte, de az Egyesült Államokban szerzett mellé mesterdiplomát tömegkommunikáció szakon. Obama kampányából írta a szakdolgozatát. Sosem tagadta, hogy közelről is érdekli a közélet, és azt sem, hogy 2010-ben, négy évvel Gyurcsány Ferenc elhíresült őszödi beszéde után hitt a Fideszben.

Ez a kétharmados többség 2010-ben nem annak szólt, ami most van

 – fogalmazott Keresztény Zoltán, aki 2017-ben pártot is alapított Polgári Világ néven. Támogatóik többnyire jobboldali, a kormánypártból kiábrándult emberek voltak. A 2018-as országgyűlési választáson azonban már nem indultak. Az euró bevezetéséért indított, sikertelen népszavazási kezdeményezésük után a párt feloszlott.

„Azt a politikai elit elgáncsolta, és azért nem mentünk tovább a párttal, mert nem akartunk ebben a vircsaftban részt venni. Már akkor is látszott, hogy ez az ellenzék képtelen lesz leváltani a Fideszt” – részletezte Zoltán egykori politikai pártja feloszlásának okát.

Véres cupák a parlament előtt – egy kiábrándult fideszes furcsa akciói, Keresztény Zoltán a teljes politikai elit leváltásában hisz
Keresztény Zoltán a Házon kívül riporterével, Moskovics Judittal 

A férfi jelenleg ügyvédként dolgozik egy belvárosi irodában, emellett hisz a civil akció erejében és a teljes politikai elit leváltásában. Keresztényt legutóbb a Házon kívül is elkísérte, amikor egy nagyjából fél méteres marhalábszárat vitt, vörös szalaggal átkötve, és a szovjet zászlóra helyezve a Miniszterelnökség elé. Szintén aktivista barátjával, Gál Tamással.

A szomorú valóság az, hogy Európa rajtunk nevet. Sajnos sokadszorra  

– fogalmazott Gál Tamás a parlament előtt. A hivatalból szinte végszóra érkeztek ki a készenléti rendőrök, akik bentről már egy ideje figyelhették a zászlóra fektetett cupákot.

Véres cupák a parlament előtt – egy kiábrándult fideszes furcsa akciói, Keresztény Zoltán a teljes politikai elit leváltásában hisz
Keresztény Zoltán és Gál Tamás a cupákos akció közben 

A Házon Kívül fenti riportjából továbbá kiderül:

  • Mi történt az aktivistákkal, amikor a rendőrök igazoltatták őket a bizarr ajándékozás után?
  • Miért vittek egy koporsót a miniszterelnök felcsúti háza elé?
  • Miért kapott Mészáros Lőrinc egy páncélszekrényt felcsúti luxusvillája elé?
  • Miért mentek az aktivisták Gyurcsány Ferenc háza elé gumilövedékkel?
  • Miért kapott Tiborcz István, a miniszterelnök veje egy antik műlábat?
  • Hogyan jutalmazták az aktiviták Putyin és Orbán szerintük túl szorosra fűzött barátságát?

Keresztény Tamás az elmúlt időszakban számos módon fejtette ki politikai nemtetszését. Eljárás azonban még egyetlen akciója miatt sem indult. A cupák miatt lehet, hogy fog.

#Házon kívül#Videó#politikai aktivista#gyurcsány ferenc#akció#parlament#orbán viktor#mészáros lőrinc#tiborcz istván#keresztény zoltán#gál tamás#ma

Címlapról ajánljuk