Havazin

Havazin ezentúl szombatonként!

rtl.hurtl.hu

2015. január 9. 11:35

Az alpesi sí csillagai Zágrábban hasították a havat, ahol a Havazin stábja is jelen lehetett, és ahol bemutatkozott a magyar sísport új reménysége, Samsal Dalibor is.

 
Egy izgalmas esti síversenyre voltunk hivatalosak a horvátországi Zágráb mellett található síterepen. Bátran mondhatjuk, valóban egy szemet gyönyörködtető meseország várja a kirándulókat. A síbirodalom Zágrábtól 12 km-re északra található, és a maga 1035 méteres magasságával a Medvednica legmagasabb csúcsa. Az ország talán legjobb fekvésű síterepe ez. Remek sípályák, felvonók, erős világítás és hóágyú tették lehetővé, hogy Janica és Ivica Kostelic "hazai pályáját" a Nemzetközi Sí Szövetség is elismerje, így Zágráb az egyetlen olyan főváros, ahol Sí Világkupát rendeztek.
 
Minden évben a sí Világkupa-sorozat Hókirálynő címért megrendezett versenyét is itt rendezik meg, melyen férfi és női síelők egyaránt részt vehetnek. Ami a magyar sízőket illeti a csíkszeredai Miklós Edit után ettől a szezontól a Horvátországban született Samsal Dalibor is magyar színekben versenyez a Világ- és Európakupán. A 28 éves sportoló elsősorban műlesiklásban versenyez.

A téli olimpián 18. helyet szerzett alpesi síző ősszel kapta meg az állampolgárságot.  Korábban az edzéseken rendre legyőzte a négyszeres olimpiai ezüstérmes, világbajnok és összetett világkupa-győztes Ivica Kostelicet. Bár a versenyeken eddig még nem sikerült felülmúlnia a világklasszist, de reményt keltő lehet, hogy december közepén az utóbbi évtizedek legjobb magyar férfi alpesi sí eredményét nyújtotta Samsal Dalibor az olaszországi Obereggen megrendezett Európa Kupa szlalom versenyszámában. Sízőnk a 21. helyen végzett, és ez a helyezés ebben a kupasorozatban kiemelkedő eredmény a férfiak között. A mezőnyben számtalan kiváló klasszis is rajthoz állt, akik már az idei szezonban is világkupa pontszerzők voltak, ezért különösen jónak mondható Samsal Dalibor eredménye.

Újdonsült sízőnk a zágrábi VK-versenyen is elindult, így a Havazinban is láthatják majd szlalomozás közben, de a műsorban megszólal Ivica Kostelic is. Később számos sztárnyilatkozat segítségével idézzük fel az óév utolsó, és az újév első VK futamait, megmutatjuk, hogyan szerepelt a mezőny az olaszországi Santa Caterinában, és a tiroli Kühtai-on.

Havazin szombaton, 12:40-kor az RTL Klubon.

A havas magazin adásait visszanézheted az RTL Moston.

További információk a www.havazin.hu-n!
#Havazin#zágráb#síelés#világkupa

Címlapról ajánljuk