Havazin

Szocsi sikerkovácsai a Havazinban

rtl.hurtl.hu

2014. március 7. 11:22

A magyar téli olimpiai csapat sikerei, küzdelmei és élményei, valamint Miklós Edit szenzációs bravúrja a téli olimpián, közvetlenül Szocsiból, a Havazin kameráján keresztül.


A 100 éves Magyar Sí Szövetség a legértékesebb eredményt könyvelheti el fennállása óta, ugyanis eddig nem fordult elő, hogy téli olimpián 7. helyen végezzen magyar síző. Miklós Edit lesiklásban bizonyította, hogy bármire képes lehet nagy világversenyen.

Edit Csíkszeredán született, 1988-ban. A székely lány eleinte Románia színeiben indult és

2005 decemberében indult először világkupa versenyen. 2008-tól már figyelemmel kísérte őt a Havazin stábja, amikor is interjút adott Formigalban, a junior világbajnokságon, első edzőjével Bónis Ferenccel. 2010-ben pedig indult az olimpián Vancouverben, de a lesiklásban kiesett és meg is sérült. Majd a magyar állampolgárság megszerzése után, 2011 januárjától Magyarország színeiben versenyez. Jelenleg az MTK sportolója. A Havazinban visszatekintünk Edit és a többi magyar versenyző szereplésére Szocsiban. Kiderül, milyen rögös és nehéz utat jártak be az olimpiai kvóta megszerzéséig.

Megmutatjuk, milyen küzdős, harcos sízést produkáltak a versenyzők a sífutó és a biatlon pályákon. Bár a legtöbb számban a magyarok nem szóltak bele az élen állók versenyébe, de teljes energia bedobással vágtak neki a futamoknak. Nagyban nehezítette a dolgukat, hogy a meleg időjárás miatt mély, kásás hóban kellett versenyezniük. Felidézzük a világraszóló meglepetést, melyet Miklós Edit szolgáltatott 7. helyezésével, olyan nagy sínemzetek versenyzőit utasítva maga mögé, mint Ausztria, Németország, Franciaország, az USA, Kanada és Svédország.

Megszólalnak versenyzőink, a sportág vezetői, de nem feledkeztünk meg azokról a háttérben dolgozó edzőkről, segítőkről sem, akiknek ugyancsak részük volt a sikerben. Kiderítettük azt is, mi zajlott a kulisszák mögött, miközben olimpikonjaink a pályán küzdöttek.

Bemutatkozik az a freestyle síző, Trso Lucas is, aki közel állt az olimpiai kvóta megszerzéséhez, de végül nem sikerült kijutnia Szocsiba.

Ami sízőinket illeti a hazatérés óta sokan már ismét a versenypályán izzadnak a jó eredményekért, a világkupában, világbajnokságon vesznek részt. A múlt hét végén Miklós Edit a Crans Montanában rendezett Világkupa futamon újabb bravúrt ért el, 5. helyen végzett lesiklásban. A Havazinban láthatják az 5. helyet érő futamot is.

A Havazin adásait visszanézheti az RTL Moston.

Még több információt a műsorról a havazin.hu oldalon talál.
#Havazin#szocsi téli olimpia#miklós edit

Címlapról ajánljuk