Havazin

Balogh Gábor havas-lovas kalandjai Innerkremsben

rtl.hurtl.hu

2014. január 31. 10:00

Világbajnok öttusázónkat egykori sporttársa, Gyenesei Leila hívta meg az ausztriai síparadicsomba, ahol egy amatőr óriás-műlesikló- és egy szánkó versenyen is indultak, Gábor pedig egy különleges tereplovaglásra vállalkozott.

Innerkrems egy valódi ékszerdoboz az Alpok egy kis csendes völgyében. A síterep Karintia, Stájerország és Salzburg tartomány találkozásánál fekszik Ausztriában.
Ha valaki nyugodt sportolásra és síelésre vágyik ez az ideális helyszín számára. Itt sosincs tömeg a pályákon.

Ebben a mesebeli környezetben randevúzott egymással Gyenesi Leila és Nagy Feró, vendégük pedig ezúttal Leila korábbi sporttársa, a többszörös világbajnok öttusázó, Balogh Gábor volt.
Leila, amikor először síelt a Havazinnal Alta Badiában, megmutatta, milyen rutinosan mozog sílécen, most a kamerák előtt bizonyította, hogy a műsorvezetés is jól megy neki.

Balogh Gáborral a 2008-as pekingi olimpiai csapat tagja volt, szurkoltak egymásnak az öttusa verseny alatt, síelni viszont együtt eddig még nem volt alkalmuk. Az első közös csúszás körülményei nem tűntek ideálisak. A 2000 méter magas csúcson hatalmas köd és szélvihar fogadta őket, de a sportembereket ez nem tartotta vissza, hogy vállalják a rendkívüli kalandot és a kihívást. Kameránk elkísérte Leilát és Gábort arra az amatőrök számára meghirdetett síversenyre is, melyet 10. alkalommal rendezett meg a Fullsport SE. Hogy sportolóink hogyan teljesítettek a Das Welt Auto-Média Kupán, kiderül a Havazin vasárnapi adásából.

Egy különleges havas-lovas kalandot is bemutatunk, melynek főszereplője, Balogh Gábor, aki profi lovashoz méltóan vágtázott a havas terepen a helyi lovarda egyik lován, majd egy kutyaszánnal tartott terepszemlét.

Ezalatt a profi sízők kissé meredekebb pályákon mérték össze tudásukat. Olimpikon alpesi sízőnk, Miklós Edit olimpia előtti utolsó versenyéről is beszámolunk, de tudósítást láthatnak az olimpiai csapat fogadalomtételéről is.

A XXII. Téli Olimpiai Játékokon 16 magyar sportoló vesz részt. Két alpesi sízőnk, Miklós Edit és Farkas Norbert nyilatkozott elutazás előtt az izgatott várakozásról és a következő napok történéseiről.

A Havazin adásait visszanézheti az RTL Moston.

Még több információt a műsorról a havazin.hu oldalon talál.
#Havazin#balogh gábor#gyenesei leila

Címlapról ajánljuk