Gazdaság

A Ryanair vezére legfeljebb két italt engedne az utasoknak a reptereken

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 28. 19:37

Túl sok az az agresszív utas, és ez szerinte részben az alkoholra vezethető vissza. 

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója szerint korlátozni kellene, hogy mennyi alkoholos italt fogyaszthatnak a repülőgépek utasai a reptereken – írta a BBC. Úgy vélte, legfeljebb két italt szabadna csak engedélyezni, mert a járatokon túl sok a nem megfelelően viselkedő utas.

„Az alkohol miatt hetente fordulnak elő erőszakos támadások” – fogalmazott, azt is megjegyezve, hogy még rosszabb a helyzet, ha más szerekkel keverik az alkoholt.

Az utóbbi hónapokban ráadásul rengeteg repülő késett, így az utasoknak még több idejük volt az italozásra. „Régebben az emberek, akik túl sokat ittak, végül kidőltek vagy elaludtak. Most azonban ezek az utasok tablettákat és port is fogyasztanak” – mondta a Ryanair vezetője.

A légitársaságok megtagadhatják a beszállást az ittas utasok esetében, de a gyakorlat azt mutatja, hogy aki képes felcsoszogni a gépre, azt fel is engedik. A brit szabályok szerint a rendetlen utasokat pénzbüntetéssel, a beszállás elutasításával vagy akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik.

Nyitókép: Faludi Imre/MTI

#Gazdaság#ryanair#michael o'leary#alkohol#korlátozás

Címlapról ajánljuk