Gazdaság

Biztonsági őrök kísérték ki a kecskeméti Mercedes-gyárból elküldött dolgozókat

rtl.hurtl.hu

2024. július 29. 18:21

Az egyik érintett szerint nem sokkal előtte még azt mondták nekik, hogy hosszú távon számítanak a munkájukra.

Biztonsági őrök kísérték ki a kecskeméti Mercedes-gyárból azokat a kölcsönzött munkavállalókat, akikkel váratlanul közölték, hogy többet nem kell menniük dolgozni – írja a Kecsup.

A portálnak az egyik érintett elmondta: a két műszakra való átállást követően folyamatosan érdeklődtek, hogy mi lesz a sorsuk, de konkrét választ nem kaptak, az egyik főnökük pedig mindenkit megnyugtatott, hogy hosszú távon mindenkire szükség van, nincs miért aggódniuk. Ehhez képest nem sokkal később az egyik műszak végén megkérték őket, hogy szedjék össze a cuccaikat, majd négy biztonsági őr kikísérte őket, és közölték velük, hogy már nem kell menniük dolgozni.

A nyilatkozó érintett megalázónak nevezte a történteket, szerinte úgy kísérték őket, mint a „börtöntöltelékeket”. Szerinte nem ez volt az egyetlen műszak, amivel így jártak el, legalább száz embert érinthet az elbocsátás.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a Kecsuppal azt közölte, hogy „a következő hónapok termelési programját figyelembe véve nem minden kölcsönzött munkavállaló számára tudjuk a további foglalkoztatást biztosítani a kecskeméti gyárban”, ennek megfelelően az érintettekkel kötött szerződések ezekben a hetekben lejártak. Hozzátették, hogy a munkaerő-kölcsönzésre „fontos rugalmassági eszközként” tekintenek, amely kiegészíti a saját állományukban foglalkoztatott munkaerőt.

Nyitókép (archív): MTI / Ujvári Sándor

#Gazdaság#kecskemét#mercedes#kirúgás

Címlapról ajánljuk