Gazdaság

Szombaton több mint 4 milliárd forint a tét az ötös lottón

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. július 25. 13:00

Damoklész kardjaként lebeg a szerencsejáték-függők feje fölött minden idők hatodik legnagyobb ötöslottó-nyereménye.

Csaknem öt hónapja már, hogy nem találta el senki az ötös lottó nyerőszámait, írja a Blikk. A lap összegzése szerint ezért most szombaton minden idők hatodik legnagyobb nyereményéért játszanak a lottózók.

Az ötös lottó főnyereménye 21 hete halmozódik, így

szombaton 4,043 milliárd forintot nyerhet az, aki egymaga eltalálja mind az öt kihúzott számot.

Az ötös lottó 1957-es indulása óta több mint 3500 sorsolás volt, legutóbb márciusban akadt telitalálat. A játék történetének eddigi legnagyobb nyereményét – 6 523 768 955 forintot – idén, a február 24-i sorsoláson vitték el.

Arra, hogy egy szelvénnyel (avagy egyetlen kitöltött játékmezővel) eltalálja valaki mind az öt kihúzott számot, 1 a 43 949 268-hoz az esély. Gódor Zola, a Rapid matek alapítója az RTL Reggeliben korábban arról beszélt, mikroszkopikus az esélye annak, hogy elvigyük a lottó fődíját, mivel ahhoz, hogy biztosan nyerjen valaki, 44 millió szelvényt kellene vásárolnia, ami nem mellesleg 15 milliárd forintba kerülne:


A Blikk felhívta a figyelmet egy szervezési érdekességre is: az ötös lottó főnyereménye 52 hétig halmozódhat, ezt követően ha nincs telitalálat, akkor a részvételi szabályzat alapján a jackpotot a 4 találatosok közt osztják fel. Erre azonban a játék története során még nem volt példa.

Nyitókép: A nézők a SzerencseSzombat közvetítése előtt, az Ötöslottó és a Joker élőközvetítése előtt a budapesti Fortuna stúdióban 2019. március 23-án – Fotó: Mónus Márton / MTI

#Gazdaság#ötös lottó#szerencsejáték#jackpot#főnyeremény

Címlapról ajánljuk