Gazdaság

Közelebb került az Erős Pistához Tiborcz István

rtl.hurtl.hu

2024. július 10. 16:32

Elhárult az utolsó akadály is az elől, hogy a kecskeméti konzervgyár is Tiborcz István cégbirodalmához kerüljön.

Elhárult az utolsó akadály is az elől, hogy a kecskeméti konzervgyár annak a Főnix Magántőkealapnak a tulajdonába kerüljön, amelyet a kormányfő vejének az érdekeltségébe tartozó Gránit Alapkezelő Zrt. kezel, írja a hvg360. A kecskeméti üzem a maga bő 20 milliárd forint tavalyi árbevételével a Bonduelle és a Globus után a harmadik legnagyobb magyarországi konzervgyár.

A lap megtudta: a napokban a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezési eljárásában formálisan is tisztázták a magántőkealap végső tulajdonosainak kilétét, így megtörténhet az összefonódás, vagyis az Agrár-Finance Kft. egyedüli és közvetlen irányítást szerezhet a Kecskeméti Konzervgyártó Kft. felett.

Az Agrár-Finance alapítója a Főnix Magántőkealap, amelyet a Gránit Alapkezelő igazgat, és ez utóbbi a Gránit Bankon keresztül Tiborcz István érdekeltsége. A magántőkealapok befektetési jegyeinek birtokosai Magyarországon egyelőre nem nyilvánosak. Azonban egy új EU-s hivatal számára majd tíz évre visszamenőleg be kell mutatni a legalább 15 százalékos tulajdonosokat. A fő tulajdonos eddig a németországi bejegyzésű M Invest HU GmbH, illetve Schepp József volt.

Nyitókép: Wikimedia Commons

#Gazdaság#tiborcz istván#cégbirodalom#erős pista#konzerv#gyár#tőke

Címlapról ajánljuk