Gazdaság

Tiborcz Istvánhoz közeli céget vesz az MVM leányvállalata

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 19:12

Most hagyta jóvá a GVH a bizniszt az MVM cége és a Tiborcz-közeli vállalat között.

Jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal az MVM Zöld Generáció Zrt. és a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Tatooine Solarpark Kft. összefonódását, írja a Telex. Az MVM leányvállalata ezáltal egyedüli irányítást szerez a Tatooine felett.

A felek június 10-én nyújtották be a bejelentést a GVH-nak. A Tatooine-t 2016-ban alapította Orbán Viktor ismerőse, Adnan Polat, majd 2020 végén az ország több pontján is szolárerőműveket uraló Sájer Gábor vette át a céget, 2022 első hónapjaiban megjelentek a cégben Tiborcz István üzlettársai, majd egy Tiborcz Istvánhoz köthető magántőkealap is.

Ma a cégkivonat szerint 50-50 százalékban birtokolja a napelemparkot az LPBF Holding Kft. és a Green Energy Investhor Zrt. Utóbbi a Tiborcz Istvánhoz köthető Central European Opportunity Magántőkealap tulajdona.

A cég mérlege alapján a tárgyi eszközök értéke 11,8 milliárd forint volt év végén, amiből 7,4 milliárdot tettek ki az ingatlanok. A cég tavalyi árbevétele 2,5 milliárd forint volt, adózott eredménye pedig 1,2 milliárd.

Nyitókép: Róka László / MTVA

#Gazdaság#mvm#gvh#vállalat#üzlet#tiborcz istván#vásárlás#engedély

Címlapról ajánljuk