Gazdaság

Bezárja magyarországi gyárát a Henkel, 500 embert érint a döntés

rtl.hurtl.hu

2024. június 12. 20:16

A döntést a fogyasztási szokások megváltozásával indokolták. 

A Henkel európai ellátási láncának átalakítása részeként magyarországi termelési tevékenységének újjászervezéséről döntött – közölte a cég szerdán. 

Az átszervezés következtében 

a Körösladányban gyártott folyékony mosószerek termelése a következő hónapokban leáll, a gyár végleges bezárását pedig 2024 végére tervezik.

A döntést a fogyasztási szokások megváltozásával indokolták. 

Hozzátették: a Henkel tisztában van azzal, milyen hatással lesz a munkavállalókra és a helyi közösségre a körösladányi gyár bezárása. 

Azt írták, „a lehető legnagyobb mértékben” támogatják majd az érintett munkavállalókat, a következő hetekben pedig a vállalat szorosan együttműködik majd a munkavállalók képviselőivel, valamint az érintett hatóságokkal a szervezett átmenet érdekében.

A Henkel a jövőben magyarországi termelői tevékenységét a környei gyárára fogja koncentrálni, ahol multitechnológiás ragasztók előállítása zajlik. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményben reagált a döntésre, ebből derült ki az is, hogy a bezárás 500 embert érint. Azt írták, hogy a foglalkoztatási szolgálat május végi adatai szerint 

Békés vármegyében közel 1200, a szomszédos vármegyékben pedig további több mint 16 ezer betöltetlen álláshely van, 

ami hozzájárulhat a cég munkavállalóinak gyors elhelyezkedéséhez.

A tárca szerint az Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat már a tényleges elbocsátások kezdete előtt kész azonnali segítséget nyújtani a cég körösladányi üzemének esetében is. Az érintett, közel 500 munkavállalónak átképzések, munkaerő-közvetítés, illetve a különböző munkaerő-piaci programokba való bevonás formájában tudnak segítséget biztosítani – írták. 

Nyitókép: Friedemann Vogel/MTI/EPA

#Gazdaság#Henkel#gyár#bezárás#elbocsátás

Címlapról ajánljuk