Gazdaság

Becsődölt egy magyar könyv-nagykereskedés

rtl.hurtl.hu

2024. június 4. 18:40

Az Animakönyv Kft. ellen végrehajtás indult, a cég honlapja már nem elérhető, a dolgozóikat elbocsátják.

Végrehajtási eljárás indult az egyik könyves nagykereskedő cég, az Animakönyv Kft. ellen – írja a Forbes. A cég honlapja már nem elérhető, könyvesboltjaik pedig bezártak.

Az Animakönyv Kft. ügyvezetője, Milus Péter a Forbes.hu-nak azt mondta, a problémáik már korábban kezdődtek, a koronavírusjárvány is megviselte a céget, 2022-ben felmondták addigi raktárukat, ahol 17 évig működtek. Hasonló nagyságú helyet csak nagyon drágán találtak, ami megnövelte a költségeiket.

A lapnak több olyan kiadó is nyilatkozott, amelyekkel a cég szerződésben állt és még nem fizettek ki.

Milus azt nem tudta megmondani, mennyi lejárt tartozásuk van, és azt sem tudja, hogyan fizetik ki ezeket a kiadóknak. A raktáron levő könyveket most visszaadják, a náluk dolgozó húsz embert elbocsátják. 

Golubeff Lóránt a 2000-ben alakult Alinea Kiadó társtulajdonos-üzletvezetője a Forbes.hu-nak azt mondta, „a könyvpiac egészének igazából nem önmagában az Anima bezárása okoz gondot, hanem a piac további koncentrálódása. 15 éve még volt 4 nagy nagykereskedő. A Libri és a Bookline fúziójával, és az Alexandra bedőlésével kettő maradt”.

Nyitókép: Google Street View

#Gazdaság#animakönyv kft#csőd#könyv#nagykereskedés#milus péter#végrehajtás

Címlapról ajánljuk