Gazdaság

A Megafonnak 4,6 milliárd forint bevétele volt

rtl.hurtl.hu

2024. május 31. 18:46

Az értékesítésből származó bevétel 0 forint volt, a 4,6 milliárd forintos összeget „egyéb bevételek” címen tüntették fel. 

A tavalyi 2,7 milliárd után már 4,6 milliárd forintos bevétele volt a Megafon Digitális Inkubátor Központnak, amely a kormánypárti propagandát sugárzó Megafon mögött áll – derült ki a cég beszámolójából. Az értékesítésből származó bevétel 0 forint volt, a 4,6 milliárd forintos összeget „egyéb bevételek” címen tüntették fel. 

A vállalat adózott eredménye 778 millió forint volt, ami azért figyelemre méltó, mert tavalyelőtt még 387 millió forintos veszteséget termelt a cég. A tavalyi nyereséget az eredménytartalékba helyezték át.

A Megafon az egyik legnagyobb Facebook-költő: a Fidesszel együtt több pénzért hirdet a Facebookon, mint sok országban az összes politikai hirdető együttvéve – írta a Lakmusz, ami az április 14. és május 13. közötti időszak kampányköltéseit vizsgálta a Meta rendszerében.

Április végén pedig arról számolt be a Híradó, hogy a kampány első hetében a Fidesz ezerszer annyit költött a Facebookon, mint DK.


Nyitókép: RTL

 

#Gazdaság#megafon#propaganda#bevétel#fidesz

Címlapról ajánljuk