Gazdaság

Sokkal drágább lesz, ha valaki szerelőt hív a Digi ügyfeleként

rtl.hurtl.hu

2024. május 29. 16:31

A Digi július 6-tól 5500-ról 11 500 forintra emeli a kiszállás díját.

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a Digi ügyfeleként szerelőt szeretne hívni: a szolgáltató ugyanis július 6-tól 5500-ról 11 500 forintra emeli a kiszállás díját, ami 109 százalékos emelés – írja a Media1.

A rezsi és a munkaóradíj mértéke 7 ezer forint lesz óránként, ami 2 ezer forintos emelést jelent az eddigi 5 ezer forintról.

A Digi 2021 végén került a kormányközeli 4iG csoporthoz. Az elemzők a tranzakció árfelhajtó hatására figyelmeztettek, de a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem vizsgálta a felvásárlást, mert az Orbán-kormány egy kormányrendelettel nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette az ügyletet, így kiiktatták a GVH-t.

Frissítés:

A hír megjelenése után a Digi azt közölte az rtl.hu-val, hogy a vállalat július 6-tól azokban az esetben számláz ki megemelt kiszállási díjat, amikor „az ügyfélnek felróható okból” keletkezik műszaki hiba (például az ingatlanban felújítás során elszakad a vezeték, elhangolódott a tv készülék, az előfizető által tartott kisállat elrágja a vezetéket stb.).

Ha a műszaki probléma a Digi oldaláról merül fel, akkor a szervízhálózat által nyújtott helyszíni hibajavítási szolgáltatások a jövőben is díjmentesek. „A szolgáltató által megemelt kiszállási díj a működési költségek figyelembevételével és azok mértékével módosult, mely a piacon ismert díjakkal azonos mértékű vagy kedvezőbb” – írták.

Nyitókép: Róka László/MTVA

#Gazdaság#digi#4iG#emelés#szerviz#szerelés

Címlapról ajánljuk