Gazdaság

Üzbég vendégmunkások érkezhetnek magyar építkezésekre

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 26. 10:45

A GEOS magyar leányvállalatának vezetősége az üzbég munkaügyi minisztériummal kötött megállapodása szerint harminc üzbég vendégmunkás kaphat munkát a cég magyar beruházásain.

A GEOS nemzetközi ingatlanfejlesztő cég magyar leányvállalata (GEOS Group Hungary) megállapodást kötött az üzbég munkaügyi minisztériummal, aminek értelmében harminc üzbég vendégmunkás kap munkát a cég magyarországi építkezésein. Erről a kun.uz üzbég hírportál számolt be szombaton a DUNYO üzbég állami hírügynökség tudósítására hivatkozva.

A lap szerint Dzsahángir Hidakodzsajev, a külföldi munkavállalásokért felelős üzbég minisztériumi ügynökség (ELMA) vezetője és a szentpétervári Jaroszlav Rekunik, a GEOS magyarországi leányvállalatának igazgatója abban állapodtak meg, hogy együttműködnek a vendégmunkások kiválasztásában, felkészítésében. Az üzbég munkaközvetítő kormányzati ügynökség a magyarországi munkavállalás feltételeiről és garanciáiról is egyeztetett a GEOS Group Hungary vezetőségével.

A 2015-ben alapított, főként társasházak, irodaházak tervezésével és építésével foglalkozó GEOS Hungary kifejezte fogadókészségét, ami szerint júliustól kezdődően harminc üzbég vendégmunkásnak ad munkát magyarországi építkezésein. A megállapodást már alá is írták az üzbég munkaügyi minisztérium és a GEOS Group Hungary illetékesei, írja a kun.uz. 

Az Ukrajnában, Lengyelországban, Spanyolországban és az USA-ban is jelenlévő GEOS ingatlanfejlesztő céghez kötődő megvalósult és tervezett projektek Budapesten: Ráday Residence, Erkel Residence, River Passage, Harmony Terrace, Sunny Side Residence.

A hírrel kapcsolatban kérdésekkel fordultunk a GEOS Group Hungary-hoz, amint válaszolnak, beszámolunk róla.

FRISSÍTÉS!

Cikkünk megjelenése után a GEOS Group Hungary ügyvezetője, Onyschuk Igor hosszan válaszolt az rtl.hu kérdéseire. A lényeg, hogy bár volt róla szó, végül úgy döntöttek, nem alkalmaznak üzbég vendégmunkásokat Magyarországon. 

Hangsúlyozták, hogy az üzbég állami hírügynökség oldalán megjelent tájékoztatóval ellentétben semmilyen megállapodást nem kötöttek, csupán információszerzés miatt egyeztettek a helyi illetékesekkel. 

Az erről szóló részleteket itt olvashatják.

Nyitókép: DUNYO

#Gazdaság#üzbegisztán#üzbég vendégmunkások#vendégmunkások#üzbégek#geos hungary#ma

Címlapról ajánljuk