Gazdaság

Elfogadták a kriptoeszközök piacáról szóló törvényt, de megéri ebbe fektetni?

rtl.hurtl.hu

2024. április 10. 14:50

A befektetés nagyon új forma, ezért sokan még nem ismerik, ezt kihasználva pedig vannak olyanok, akik arra mennek, hogy becsapják a befektetni készülőket.

Az Országgyűlés 146 igen, öt nem szavazattal és harminc tartózkodás mellett elfogadta a kriptoeszközök piacáról szóló törvényt – írta az MTI.

Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára korábban a jogszabályról elmondta, hogy az kiterjed a kriptoeszközök magyarországi kibocsátására, nyilvános ajánlattétel keretében történő kínálatára, bevezetésére a kereskedésbe, a kriptoeszköz-szolgáltatásokra, valamint a felügyeleti feladatokra. 

A kriptoeszközök osztályozása igazodik az uniós rendelethez, ezért megkülönbözteti az úgynevezett eszközalapú tokeneket, az elektronikuspénz-tokeneket, továbbá azokat a kriptoeszközöket, amelyek az előbbi kettő közül egyiknek sem minősülnek.

A felügyeleti feladatokat a Magyar Nemzeti Bank látja el.

A kriptovaluták rendkívül gyorsan szaporodnak a piacon – mondta Pinke Attila kriptopiaci szakértő a Reggeliben. A befektetés nagyon új forma, ezért sokan még nem ismerik, ezt kihasználva pedig vannak olyanok, akik arra mennek, hogy becsapják a befektetni készülőket – sajnos még mindig elég nagy számban. Mit mond Sebestyén Balázs, a kriptovaluták nagy híve, és a szakember az új befektetési formáról? A Reggeliben arról is szó esett, hogy megéri-e ebben tartani a megtakarítást:


Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI

#Gazdaság#törvény#parlament#kriptovaluta#befektetés

Címlapról ajánljuk