Gazdaság

Levelet küldött a Spar osztrák vezetése a magyar dolgozóknak

rtl.hurtl.hu

2024. március 26. 10:52

Elmagyarázták, miért nem tud nyereségesen működni a Spar Magyarország: a kormányzati különadók miatt. 

A Spar-Ausztria 14 ezer magyar Spar-dolgozónak küldött levelet hétfőn, amiben közölték, hogy a magyarországi helyzet különösen nehéz volt és jelenleg is az – írta a Telex. A levélben kijelentették:

A SPAR Magyarország nyereséges lenne, ha nem lennének a szélsőséges ár- és adószabályok Magyarországon, melyek ebben a formában az EU egyetlen más országában sem léteznek.

Hozzátették: „a magyar kormány által bevezetett ár- és adószabályok arra kényszerítenek bennünket, hogy túlzottan magas különadókat fizessünk, és így a SPAR Magyarország már nem tud nyereségesen működni” – idézte a lap a levelet.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter egy hétfői sajtótájékoztatón kijelentette, hogy racionális viselkedés lenne a Spar részéről, ha kivonulna az országból:


Az ausztriai Spar vezérigazgatója, Hans Reisch március közepén több osztrák lapnak is a magyar kormány „zaklatásaival” magyarázta, hogy a magyar cégük vagyonának egy részét Svájcba helyezték át. Azt állította, hogy Orbán Viktor egy rokonának kért részesedést a cégben:


Lázár János közben nyíltan megfenyegette a Spart, osztrák fűszeresnek nevezve az áruházláncot, amit szerinte „szőröstül bőröstül” meg kellene vennie a kormánynak. Az építési miniszter a Portfolio konferenciáján hazugságnak nevezte, amiről a Spar vezérigazgatója beszélt, hogy Orbán Viktor egy rokonának kért részesedést a cégben:


Nyitókép: A SPAR élelmiszer-üzletlánc áruháza a budapesti Sugár Üzletközpont földszintjén. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

#Gazdaság#spar#orbán-kormány#különadó#NER#levél#multi

Címlapról ajánljuk