Gazdaság

Újabb, százmillió dolláros megajachttal bővülhet a magyar kormányközeli körök adriai flottája

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 21. 18:02

A Vsquare információi szerint egy százmillió dolláros megajacht építésére érkezett megrendelés Magyarországról a Sanlorenzo szuperjacht gyártójához.

Az Artemy, a Lady MRD, a Seagull MRD és a Rose d’Or után újabb luxusjachton pihenhetik ki majd fáradalmaikat a magyar kormányhoz közeli üzleti és politikai körök tagjai, számolt be csütörtök este a VSquare oknyomozó, tényfeltáró portál hírlevele.

A VSquare magyar üzleti körökből származó információi szerint pár hónappal ezelőtt egy egyelőre ismeretlen magyar ügyfél megbízást adott az olasz Sanlorenzo szuperjacht gyártójának egy százmillió dolláros megajacht építésére. A 73 méter hosszú vízi jármű 2028-ra készülhet el, a lap úgy tudja, hogy a leggazdagabb magyarok közül heten engedhetnek meg maguknak egy ilyen pénzégető luxusjachtot.

A VSquare emlékeztetett arra, hogy a Mészáros-család használt, szintén a Sanlorenzo által épített, 62 méter hosszú, 75 millió dolláros Rose d’Or jachtot a Mészáros Lőrinchez kötődő MBH Bank kölcsönfinanszírozásával vásárolta meg egy lízingcég. A VSquare megkeresésére most az MBH banktitokra hivatkozva annyit közölt, hogy nem adhatnak információt ügyfeleikről, így az újabb jacht megrendelője egyelőre titokban marad.


Nyitókép: Sanlorenzo

#Gazdaság#megajacht#szuperjacht#Luxusjacht#mészáros lőrinc#NER

Címlapról ajánljuk