Gazdaság

Megállapodott a kormány Rákosdubajról az Egyesült Arab Emírségekkel

rtl.hurtl.hu

2024. március 13. 16:32

Szijjártó Péter szerint Magyarországban és az Egyesült Arab Emírségekben az a közös, hogy mindketten érzékenyek a szuverenitásra.

Szijjártó Péter szerdán bejelentette az MTI tudósítása szerint, hogy megszületett Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek között az a megállapodás, amelynek keretében ötmilliárd eurós (kétezermilliárd forintos) beruházással új városrész épülhet Rákosrendezőn.

A külügyminiszter szerint mindig fontos két ország gazdasági együttműködésében, hogy legyen egy zászlóshajó projekt, ami ez esetben egy új városrész megépítését jelenti egy romos területen. „Komplex turisztikai, gazdasági, üzleti és sportfunkciókkal rendelkező nagy városfejlesztési beruházás történik” – hangoztatta Szijjártó. Szerinte a beruházás megnyitja az utat a modern iparágakban működő emírségekbeli vállalatok előtt, hogy Magyarországra vonzó beruházási célpontként tekintsenek.

Szijjártó közölte, hogy Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek

két olyan ország, amely nem fogad el nyomásgyakorlást kívülről sem a politikai, sem pedig a gazdasági döntéshozatala tekintetében, és nem is gyakorol nyomást másokra. Két olyan ország, amely érzékeny a szuverenitására, ki is áll a szuverenitásáért, és csakis a saját szemszögén keresztül hajlandó figyelni a világ dolgait.


Mint arról a Híradóban beszámoltunk, több család harminc napot kapott arra, hogy kiköltözzön lakásából, mert a MÁV felmondta bérleti szerződésüket. Vannak, akik már három évtizede laknak a MÁV szolgálati lakásaiban, az állam azonban ezek területére tervezi az Egyesült Arab Emírségekkel közös beruházást. Az érintettek nem tudják, hova költözhetnének ilyen rövid időn belül. Az MTI szerdai híréből sem derült ki, hogy tesz-e valamit az állam azért, hogy ne kerüljenek utcára.


Nyitókép: Facebook / Szijjártó Péter

#Gazdaság#szijjártó péter#Egyesült Arab Emírségek#rákosrendező#mini dubaj

Címlapról ajánljuk