Gazdaság

Részben Tiborcz Istvánhoz került a Vörösmarty téri üvegkocka

rtl.hurtl.hu

2024. február 24. 14:14

A Vörösmarty téri üvegépület eddig kizárólag Jellinek Dánielé volt, most azonban osztozkodnia kell rajta Orbán Viktor vejével.  

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) rábólintott arra, hogy Tiborcz István és Jellinek Dániel érdekkörei felosszák egymás között a pesti Vörösmarty téri üvegépületet – írja a hvg.hu.

A lap szerint a GVH engedélyezte, hogy a Vörösmarty1 Property Kft. felett közös irányítást gyakorolhasson a Jellinek Indotek-csoportjához tartozó Middle-Europe Convergence Ingatlanalap, valamint a Magyar Posta Takarék Ingatlanbefektetési Alap, amely a Tiborcz fennhatósága alatt álló Gránit Bank alapkezelőjéhez tartozik.

Mint írják, a Magyar Posta Takarék az egyik legnépszerűbb ingatlanalap, nettó eszközértéke mintegy 270 milliárd forint. Az egyezség tárgya a 2005-ben lebontott, majd 14 átadott egykori Országos Rendező Iroda (ORI) székházának helyén álló üvegépület 6200 négyzetmétere, benne üzlet- és raktárhelyiségekkel, valamint parkolókkal.

Nyitókép: A főváros V. kerületében a Vörösmarty téren lévő Vörösmarty 1 Irodaház. Az épület az egykori Országos Rendező Iroda (ORI) székháza. A Fazakas György építész tervei alapján készült különleges homlokzatú épületben irodák, kereskedelmi egységek és luxus lakások kaptak helyet. Fotó: Faludi Imre / MTVA / Bizományosi 

 

#Gazdaság#tiborcz istván#jellinek dániel#vörösmarty tér#gazdasági versenyhivatal#orbán viktor

Címlapról ajánljuk