Gazdaság

Aprópénzért szabadulna meg az Adidas a megmaradt Kanye West-cipőitől

rtl.hurtl.hu

2024. február 1. 19:51

A Yeezy-k korábban nagy értéknek számítottak a sneakerheadek körében, most potom pénzért meg lehetne venni őket.

Eladná az Adidas az összes megmaradt Yeezy cipőt, legalább annyiért, amennyibe az elkészítésük került, írja a BBC. A cég több mint egy éve bontott szerződést a márka arcával és társtervezőjével, Kanye Westtel, akinek beceneve volt maga a márkanév is.

A német cég és az amerikai rapper együttműködése kilenc év után ért véget, miután az Adidas szerződést bontott Westtel annak antiszemita megnyilvánulásai miatt. A cég mostani közleményében azt írja, hogy pénzügyi helyzetére jelentős hatással volt a Yeezy megszűnése.

Annak ellenére, hogy a vállalat tavaly eladta a Yeezy-készlet egy részét, a partnerségből származó nettó árbevétel mintegy 450 millió euróval kevesebb volt, mint 2022-ben.

Azt írták: „a fennmaradó készletet 2024-ben leglalább önköltségi áron tudjuk értékesíteni, ezért csak olyan készletet írunk le veszteségként, amely megsérült”. A BBC szerint a cipőmárka megszűnése óta is elképesztően népszerű, a maradék darabokat rendre borsos áron kapkodják el. Emlékeztetnek arra is, hogy a szerződés felbontása után összesen 1,2 milliárd eurónyi összértékű cipőt kellene összesen elpasszolnia a cégnek.

Nyitókép:  Jonathan Leibson / Getty Images for ADIDAS

#Gazdaság#adidas#cipő#yeezy#kanye west#antiszemita#eladás

Címlapról ajánljuk