Gazdaság

Elkezdték felszámolni Schobert Norbert cégét

rtl.hurtl.hu

2024. január 20. 9:26

2022-ben 1,6 milliárd forint bevétellel rendelkezett, de 213 millió forintos adózott veszteséggel zárta az évet. 

A felszámolási eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtásának időpontja: 2023. június 29. napja. A felszámolás kezdő időpontja e végzés Cégközlöny honlapján történő közzétételének napja 2024. január 18

olvasható a Blikkhez eljutott végzésben, amely szerint akiknek követelése van Schobert Norbi cégével szemben, 40 napon belül jelentsék be követelésüket a megjelölt felszámolónak.

A Schobert Norbert tulajdonában lévő Free Group Kereskedelmi Zrt. (korábban Norbi Update Lowcarb Zrt.) 2022-ben 1,6 milliárd forint bevétellel rendelkezett, de 213 millió forintos adózott veszteséggel zárta az évet. Az előző évben már 135 millió forintos veszteséget könyveltek el, és látszott, hogy a cég saját tőkéje mínusz 161 millió forintra csökkent. A vállalatnak tavaly tavasszal 40 millió forintos büntetést kellett fizetnie a GVH-nak megtévesztő gyakorlatai miatt, amit később nem egyenlítettek ki, így ellenük végrehajtási eljárás indult.

A bíróság fizetésképtelenséget állapított meg, így a cég nem tud eleget tenni folyó fizetési kötelezettségeinek. A felszámolási eljárás során egy kijelölt felszámoló veszi át a cég irányítását, és a cég vagyonát értékesítve próbálják kielégíteni a hitelezői igényeket – tájékoztatott dr. Zavaczky Márk András ügyvéd, végrehajtási szakjogász.

A fitneszguru 2022 decemberében nyilatkozott a Fókusznak az érdekeltségeit akkor még csak fenyegető csődről. Schobert, akit csak sokadik próbálkozásra értek el, azt mondta: „Csak logisztikai átállás van! Semmi más nincs a cég életében.”


Nyitókép: RTL

 

#Gazdaság#schobert norbert#cég#felszámolás#norbi update#csőd

Címlapról ajánljuk