Gazdaság

Megindult a roham az ötmilliós ingyenpénzért – alig lehet belépni a napelemes pályázati rendszerbe

rtl.hurtl.hu

2024. január 15. 10:25

Hétfőn tíz órától lehetett jelentkezni Napenergia Plusz Programra, amiben akár ötmillió forintos vissza nem térítendő állami támogatást lehet szerezni. A jelentkezési felületre hosszú várokozás után lehet csak belépni, de akkor sem működik.

(A napelemes pályázati lehetőség elérhetőségéről többet megtudhatnak az esti RTL Híradóban, amelyet 18 órától itt, az rtl.hu-n is élőben közvetítünk.)

Hétfőn 10 órától kezdődhet a roham az ötmilliós ingyenpénzért, aki nem elég gyors, lemarad – írta vasárnap az rtl.hu az állami napelemes pályázat megnyitásáról. Délelőtt 10-től indult a jelentkezők online előregisztrációja, és a kiírás szerint 

a pénzt érkezési sorrendben kaphatja meg majd maximum 15 160 pályázó.

A 75,8 milliárd forintos keretösszegű Napenergia Plusz Programra magánszemélyek jelentkezhetnek, hogy saját tulajdonú (vagy lízingelt, illetve haszonélvezeti jogos) lakóingatlanukat vissza nem térítendő támogatással megújuló energiaforrással lássák el. A pályázat újdonsága a korábbihoz képest, hogy nemcsak a napelemes rendszer kiépítésére ad pénzt, hanem a megtermelt energia tárolására alkalmas eszközökre is.

Enyhén szólva akadozik

Hétfőn délelőtt tíz óra után a napenergiaplusz.nffku.hu oldalon a pályázni akaró emberek hosszú ideig csak a Várószobában tudtak csak vesztegelni. Az RTL Híradó munkatársának kezdetben 181 perces várakozási időt írt ki a rendszer, ami „belépési sorrendben, automatikusan engedi tovább a Pályázókat a pályázati felületre, amint ez lehetségessé válik”. 

A háromórás időtartam kollégánk esetében egy óra alatt nullára csökkent, viszont utána belépési hibát mutatott a rendszer, a jelenséget az oldalon az Ügyfélkapu akadozásával magyarázták.

Megindult a roham az ötmilliós ingyenpénzért – alig lehet belépni a napelemes pályázati rendszerbe
Fotó: rtl.hu

Az rtl.hu újságírójának fél óra várakozási idő után sikerült csak bejutni a NFFKÜ Zrt. elektronikus pályázati rendszerében. A „Pályázói belépés”, illetve a „Kivitelezői belépés” gombokra kattintva azonban csak üres, fehér oldalak jelentek meg. Olyanok, mint ez, ami cikkünk kikerülésének pillanatában is ugyanezt mutatja.

Megindult a roham az ötmilliós ingyenpénzért – alig lehet belépni a napelemes pályázati rendszerbe

Az oldalon felhívták a figyelmet arra, hogy „az előregisztrációs kérelem benyújtása nem jelenti a támogatás automatikus megítélését, annak sorrendiségét nem befolyásolja. A támogatás megítélése a sikeres előregisztrációt követően, a vállalkozási szerződés birtokában benyújtott támogatási kérelem alapján történik.”

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

 

#Gazdaság#napelem#pályázat#napenergia plusz program

Címlapról ajánljuk